Baconschi: Martonyi m-a asigurat că Ungaria va aplica legea cetăţeniei evitând discriminarea etnică

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, marţi, că a primit din partea omologului ungar asigurări că Budapesta va aplica toate amendamentele la legea cetăţeniei astfel încât să evite discriminarea pe considerente etnice.

38 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Martonyi m-a asigurat că Ungaria va aplica legea cetăţeniei evitând discriminarea etnică

Baconschi: Martonyi m-a asigurat că Ungaria va aplica legea cetăţeniei evitând discriminarea etnică (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Baconschi a spus că România doreşte să fie sigură că aplicarea legii cetăţeniei va respecta în totalitate angajamentele internaţionale şi "spiritul, ca şi litera dreptului internaţional".

"Domnul ministru Martonyi m-a asigurat că Budapesta va aplica toate amendamentele la legea cetăţeniei astfel încât să evite discriminarea pe considerente etnice şi orice formă de acordare în masă a cetăţeniei", a spus Baconschi, după întâlnirea cu ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi.

Teodor Baconschi a mai declarat că este posibil ca în curând românii din ungaria să aibă un reprezentant în Parlamentul de la Budapesta.

"Domnul ministru mi-a spus că există un proiect pentru reforma statului maghiar în direcţia unui Parlament cu mai puţini membri şi mi-a dat totodată două veşti bune pentru comunitatea românească din Ungaria - posibilitatea de a avea în curând un reprezentant de drept în Parlamentul de la Budapesta, precum şi examinarea posibilităţii de a declara Biserica Ortodoxă Română din Ungaria drept cult istoric în ţara vecină", a precizat ministrul român.

El a adăugat că această măsură ar ameliora "condiţia legală şi vizibilitatea socială" a BOR în Ungaria.

Ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi, face, marţi, o vizită oficială în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici