Baconschi spune că MAE a atras 99% din fondurile UE alocate pentru Schengen

Ministrul Teodor Baconschi a declarat că MAE a atras 99% din fondurile UE alocate pentru Schengen şi că România îşi reduce marja de negociere dacă le dă "partenerilor europeni oarecum sceptici" privind calificarea pentru Schengen sentimentul că ţara trăieşte sau moare în funcţie de 1 aprilie 2011.

22 afișări
Imaginea articolului Baconschi spune că MAE a atras 99% din fondurile UE alocate pentru Schengen

Baconschi spune că MAE a atras 99% din fondurile UE alocate pentru Schengen (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu faptul că CE a cerut PE retragerea a peste 27 de milioane de euro alocaţi României şi Bulgariei pentru Schengen, ministrul a subliniat că "MAE încheie în decembrie ultimele contracte şi 99% din bani au fost extraşi din facilitatea Schengen".

Ministrul a adăugat că MAE "funcţionează categoric" pe calendarul de aderare la Spaţiul Schengen în martie 2011.

"Categoric, pe acest calendar funcţionăm şi facem tot ce depinde de noi. Ar trebui însă să ne dăm seama că este o temă naţională, transpartinică, unde fiecare actor are o parte de responsabilitate şi unde ar trebui să lucrăm împreună", a spus Baconschi.

Ministrul a adăugat că inclusiv mass-media are un rol major în eforturile privind aderarea la Schengen.

"Şi să nu privim 31 martie (2011 - n.r.) ca pe sfârşitul lumii. Ne reducem marja de negociere dacă le dăm partenerilor europeni oarecum sceptici cu privire la calificarea noastră pentru Schengen sentimentul că trăim sau murim în funcţie de 1 aprilie (2011 - n.r.). 1 aprilie e o dată ca oricare alta", a spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici