Băsescu a semnat numirea lui Oprea la Interne. Oprea a depus jurământul de învestitură

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Gabriel Oprea în funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Oprea a depus, miercuri, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Internelor, în prezenţa şefului statului, a premierului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi a vicepreşedintelui Senatului, Cristian Dumitrescu.

729 afișări
Imaginea articolului Băsescu a semnat numirea lui Oprea la Interne. Oprea a depus jurământul de învestitură

Băsescu a semnat numirea lui Oprea la Interne. Depunerea jurământului, la ora 14.00 (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Au mai fost prezenţi consilieri prezidenţiali şi ministrul Apărării, Mircea Duşă.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Gabriel Oprea în funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Gabriel Oprea a demisionat din postul de vicepremier, condiţie convenită, marţi seara, de premierul Victor Ponta cu preşedintele Traian Băsescu, pentru ca acesta să preia, miercuri, ca titular, funcţia de ministru de Interne, având în vedere noua structură a Guvernului, au declarat anterior surse politice.

Oprea ocupa mandatul de ministru interimar de Interne, care expira pe 8 martie.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Gabriel Oprea va prelua miercuri, ca titular, funcţia de ministru de Interne, el precizând că va trimite dimineaţă propunerea către preşedintele Traian Băsescu, pentru emiterea decretului de numire.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici