Băsescu a semnat trimiterea la post a ambasadorilor Ovidiu Dranga în Polonia şi Lucian Fătu în Grecia

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele privind acreditarea lui Ovidiu Dranga ca ambasador al României în Polonia şi a lui Lucian Fătu în Grecia, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

273 afișări
Imaginea articolului Băsescu a semnat trimiterea la post a ambasadorilor Ovidiu Dranga în Polonia şi Lucian Fătu în Grecia

Ovidiu Dranga (Imagine: Stefan Micsik / MediafaxFoto)

Ovidiu Dranga, secretar de stat pentru afaceri globale în cadrul MAE, a fost propus pentru postul de ambasador al României în Polonia, el primind recent agrementul din partea guvernului de la Varşovia.

Dranga, care a deţinut din iunie 2012 şi funcţia de purtător de cuvânt al MAE, a fost audiat şi a primit aviz favorabil în comisiile de politică externă ale Parlamentului în martie, iar săptămâna trecută s-a primit agrementul părţii poloneze, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse diplomatice.

În vârstă de 47 de ani, Dranga a mai fost ambasador al României în Belgia în perioada 2008-2012. El este diplomat de carieră, lucrează în MAE din 1991 şi a mai deţinut între 1996-2000 funcţia de prim colaborator al Misiunii României la NATO, iar între 2005-2007 a fost director pentru afaceri politice.

Între 2001-2005, Dranga a fost adjunct al secretarului de stat pentru politica de apărare şi integrare euro-atlantică din Ministerul Apărării Naţionale.

De asemenea, Lucian Fătu, şi el diplomat de carieră, a fost audiat ca şi Dranga de comisiile de specialitate în luna martie.

Fătu a mai fost anterior ambasador al României în Finlanda şi Estonia, de unde a fost rechemat în mai 2011. În locul acestuia, la Helsinki a fost desemnat atunci Lucian Avramescu, fost consilier al preşedintelui Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici