Băsescu a spus că a venit cu drag în judeţul Sibiu şi va reveni şi când nu va mai fi preşedinte

Preşedintele Traian Băsescu a spus, duminică, la Festivalul "Sus pe muntele din Jina" din judeţul Sibiu, că a venit "cu drag" în această zonă şi că va reveni şi când nu va mai fi preşedinte, precizând că în seara aceasta se va întoarce la Bucureşti.

407 afișări
Imaginea articolului Băsescu a spus că a venit cu drag în judeţul Sibiu şi va reveni şi când nu va mai fi preşedinte

Băsescu a spus că a venit cu drag în judeţul Sibiu şi va reveni şi când nu va mai fi preşedinte (Imagine: Facebook)

Preşedintele Traian Băsescu a spus, duminică, la Festivalul "Sus pe muntele din Jina" din judeţul Sibiu, că a venit "cu drag" în această zonă şi că va reveni şi când nu va mai fi preşedinte, precizând că în seara aceasta se va întoarce la Bucureşti.

Traian Băsescu le-a spus jurnaliştilor că s-a hotărât să vină în judeţul Sibiu duminică dimineaţă, adăugând: "N-am vrut să-mi închei mandatul fără să ajung la manifestarea asta atât de specifică".

Întrebat ce cadouri a primit, şeful statului a răspuns: "Am primit o pălărie, care e foarte importantă, o vază şi mai multe lucruri".

De asemenea, întrebat dacă este în concediu, Băsescu a declarat că nu este în concediu, susţinând: "dacă aş spune că sunt în concediu aş încălca Constituţia".

El a mai spus, răspunzând unei întrebări, că, în vara aceasta, va mai merge "la mare, la munte, prin ţară".

Preşedintele a menţionat că în seara aceasta se va întoarce la Bucureşti.

Totodată, întrebat dacă va mânca ceva în Sibiu, el a răspuns: "Mămăligă cu brânză, asta îmi place cel mai mult".

Un copil din mulţime i-a strigat preşedintelui: "Să trăiţi domnule Băsescu!", acesta răspunzând: "Pe aştia mici dacă vrei să-i superi, îi întrebi cum e cu şcoala".

În timpul vizitei, şeful statului s-a aşezat la o masă, împreună cu soţia, şi cu câţiva oameni, unde a băut apă şi suc.

La un moment dat, Băsescu s-a urcat pe scena festivalului, salutându-i pe oameni şi urându-le sănătate.

"Mi-am zis că marea nu pleacă de acolo, aşa că am abadonat-o o zi ca să vin să vă spun sănătate, să vă dea Dumnezeu bucurie! Festivalul este o tradiţie de 43 de ani, dar festivalul poate că spune mai puţin despre dumneavoastră decât ce spun locurile pe care le vezi aici. Am văzut cum arătau satele şi asta înseamnă că singurul lucru de care aveţi nevoie este pace, înţelegere. Cineva spunea să facă Guvernul, Parlamentul şi i-am spus să nu facă pentru că s-ar putea să strice ce munciţi aici de atâtea generaţii", a spus Băsescu.

El a adăugat că a venit în această zonă cu drag şi va reveni şi când nu va mai fi preşedinte: "Am venit cu drag şi voi reveni cu drag la Jina şi când n-o să mai fiu preşedinte".

"Am mai văzut un lucru, sunt mulţi copilaşi, să vă trăiască, pentru că ei vor duce România mai departe", a mai spus şeful staului.

La sfârşitul discursului, Băsescu a întrebat unde este soţia: "Stai că mi-am pierdut soţia, până şi pe scenă o pierd", aceasta urcând pe scenă şi salutând oamenii.

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, duminică, în jurul orei 13.30, alături de soţia sa, Maria, la Festivalul "Sus pe muntele din Jina" din judeţul Sibiu, unde a făcut o baie o baie de mulţime, iar la un moment dat un cioban i-a oferit un clop negru, acesta pozându-se cu el.

Festivalul "Sus pe muntele din Jina" se desfăşoară, conform obiceiului, pe Şesul Jinarilor, în judeţul Sibiu. Sărbătoarea, ajunsă la cea de-a 43 de ediţie a început sâmbătă şi îşi propune să păstreze şi să valorifice tradiţiile şi obiceiurile oamenilor de la munte, dar şi a cântecelor şi jocurilor populare din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici