Băsescu: Antonescu a minţit, în CSAT cinci oameni n-au fost de acord cu demiterea lui Opriş

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a susţinut marţi că preşedintele interimar, Crin Antonescu, a aminţit atunci când a susţinut că doar Iulian Fota s-a opus demiterii şefului STS, Marcel Opriş, deoarece în CSAT au fost "cinci oameni" care nu au fost de acord cu o asemenea decizie.

2062 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Antonescu a minţit, în CSAT cinci oameni n-au fost de acord cu demiterea lui Opriş

Traian Băsescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Traian Băsescu a făcut această declaraţie într-o discuţie on-line la ziare.com.

Băsescu a fost întrebat dacă preşedintele interimar, Crin Antonescu, a încălcat legea secretului de stat făcând public modul în care a votat consilierul prezidenţial Iulian Fota în cazul propunerii de demitere a şefului STS.

"Mi-e greu să fac o asemenea apreciere. Ce pot să vă spun însă cu certitudine este că a minţit, în CSAT au fost cinci oameni care nu au fost de acord cu demiterea generalului Opriş", a spus Băsescu.

Consilierul prezidenţial Iulian Fota a declarat, duminică seară, la Realitatea TV, că opţiunea sa în cazul propunerii de demitere a şefului STS nu ar fi trebuit să fie făcută publică de către preşedintele interimar, Crin Antonescu, şedinţele CSAT fiind secrete.

Fota a fost întrebat dacă a fost singurul care s-a pronunţat împotriva demiterii şefului STS, Marcel Opriş, însă a refuzat să răspundă.

"Trebuia să sancţionăm un om, respectiv pe generalul Marcel Opriş prin demitere, şi vreau să spun că în cariera unui militar demiterea este o chestiune foarte gravă. (...) Faptele pe care le-am avut noi la dispoziţie pentru a judeca cazul respectiv nu justificau o asemenea măsură", a susţinut Fota.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, că a propus în CSAT eliberarea din funcţie a directorului STS, Marcel Opriş, însă consilierul prezidenţial Iulian Fota s-a opus, o hotărâre neputând fi luată în condiţiile în care deciziile Consiliului se iau prin consens.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri seară, la Digi 24, că miza schimbării şefului STS, Marcel Opriş, ar fi legată de fraudarea referendumului din 29 iulie prin faptul că prin STS se transmit datele la Biroul Electoral Central.

"Transmiterea datelor la BEC se face de către STS, o structură garantată a statului şi aveau nevoie ca să mai adauge două milioane, trei milioane de voturi în transmisie, că altă explicaţie nu am, de asta vroiau să-l schimbe pe directorul STS. (...) Altă explicaţie nu am de ce această înscenare, când preşedintele interimar putea să spună foarte simplu «domnul Opriş, încetaţi funcţionarea telefonului operativ la preşedintele suspendat»", a susţinut Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici