Băsescu, către PNL şi PSD+PC: Voi vorbi, ca preşedinte, cu toţi parlamentarii, nu fac excepţii

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor PSD+PC şi PNL prezenţi, marţi, la Cotroceni, că va discuta, ca preşedinte, cu toţi parlamentarii, fără deosebire, el spunându-i lui Victor Ponta că îl susţine în interzicerea migraţiei politice, dar nu înţelege de ce stă lângă Liviu Dragnea.

49 afișări
Imaginea articolului Băsescu, către PNL şi PSD+PC: Voi vorbi, ca preşedinte, cu toţi parlamentarii, nu fac excepţii

Băsescu, către PNL şi PSD+PC: Voi vorbi, ca preşedinte, cu toţi parlamentarii, nu fac excepţii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu s-a adresat reprezentanţilor PSD, PC şi PNL, în debutul declaraţiei sale, arătând că doreşte să clarifice "o neînţelegere" apărută la consultările de luni şi care a condus la părăsirea acestora de către PSD, PC şi PNL.

Şeful statului a precizat că această "neînţelegere" nu a fost generată cu intenţie.

"În scrisoare eu am transmis foarte clar spunând cam aşa: cu respect vă invit la o întâlnire alături de celelalte partide şi formaţiuni politice reprezentate în Parlament. Deci aici am avut în vedere şi grupul minorităţilor care nu-i partid, am avut în vedere şi UDMR, care este o asociaţie, am avut în vedere şi grupul independenţilor. Probabil că trebuia o formulare mai clară pentru ca nicio confuzie să nu aibă loc", a precizat Băsescu.

El a subliniat că data viitoare, în scrisoarea de invitare la consultări, se va specica în mod expres că şi grupul independenţilor este invitat. "Eu ca preşedinte lucreze cu tot Parlamentul sau cu cei care reprezintă în întregime Parlamentul. Dacă la partide puteţi exclude pe cine vreţi, eu ca preşedinte nu exclud niciun parlamentar în dialogul pe care-l am cu această instituţie. Ar fi o încălcare a Constituţiei dacă mi-aş permite să izolez o parte din Parlament, indiferent din ce grupare face parte", a precizat şeful statului.

El a subliniat, în discuşia cu repreznetanţii PSD, PC şi PNL, că este "preşedinte pentru toţi". "Eu sunt preşedinte pentru toţi: şi pentru cei buni şi pentru cei răi, şi pentru cei cu principii şi pentru cei fără principii, şi pentru cei angajaţi politic şi pentru cei neangajaţi politic", a spus şeful statului.

El a menţionat că susţine interzicerea migraţiei în Parlament, propusă de Ponta, spunându-i însă că nu înţelege de ce preşedintele PSD stă alături de Liviu Dragnea, actual social-democrat, fost democrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici