Băsescu către şefului statului: Să propună un pact de coabitare. Blocajul se vede groaznic/ Ce consideră că trebuia făcut în cazul "mineriadei" din 10 aug

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a sfătuit pe şeful statului Klaus Iohannis să îi propună premierul Viorica Dăncilă semnarea unui pact de coabitare, în contextul în care blocajul între Preşedinţie şi Guvern "din exterior se vede groaznic".

5799 afișări
Imaginea articolului Băsescu către şefului statului: Să propună un pact de coabitare. Blocajul se vede groaznic/ Ce consideră că trebuia făcut în cazul "mineriadei" din 10 aug

Băsescu îi dă consultanţă politică şefului statului: Să propună un pact de coabitare. Blocajul se vede groaznic

"Toate instituţiile se bat cu toate instituţiile, iar blocajul între colobararea între Preşedinţie şi Guvern este extrem de dăunătoare şi ţine lucrurile blocate, pe de o parte în interior, iar din exterior vă pot asigura că se vede groaznic. Se vede o ţară care nu e gestionată, care nu are direcţie şi obiective. Iar aici, să nu se supere preşedintele Iohannis, dar putea să mă urmeze, pentru că ştia foarte bine despre PSD că nu are reguli, iar când un partid nu are reguli pentru a acapara puterea, trebuie să faci un lucru simpli, să impui reguli, iar regulile puteau fi impuse între preşedinte şi premier. Fără un protocol între preşedinte şi premier nu merge şi se vede acum. Domnul Iohannis trebuie să îi propună doamnei Dăncilă un pact de coabitare"; a declarat vineri Traian Băsescu, în discursul său susţinut la Şcoala de vara a Organizaţiei de Tineret a PMP care se desfăşoară la Neptun.

Acesta i-a reamintit lui Klaus Iohannis de pactul de coabitare pe care l-a semnat el cu fostul premier Victor Ponta, în perioada guvernării USL.

"Vă aduc aminte în perioada mea de un USL care câştigase alegerile cu 60%, am făcut un protocol de coabitare, iar după două zile de la semnare eram la bruxelles depus la preşedintele CE şi se vedea cine ce a făcut. Şi uite ţara a putut fi ţinută pe o linie consecventă în ce priveşte politicile europene, dar şi evoluţiile interne. Acum nu spun că asta trebuie să fie o soluţie obligatorie. Când ai un guvern responsabil se poate guverna în baza legilor şi Consituţiei, însă când ai un partid care guvernează ca PSD, nicio măsură nu este o exagerare, pentru că acesta e PSD, un partid eezastruos pentru ţară. Apropo de acest lucru, un PSD care nu are Opoziţie, este un PSD lăsat liber. Neţinut în chingi guvernnul, neţinut partidul sub presiune, nu înseamnă decât introducerea în totalitate a liberului arbitru pe care pSD îl practică în guvernare, putere exercitată fără reguli. ",a conchis Băsescu.

Băsescu: Pesta porcină şi mineriada din 10 august trebuiau sancţionate prin moţiune de cenzură

Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat, vineri, că este momentul prielnic pentru o moţiune de cenzură care să sancţioneze guvernul PSD, modul gestionării pestei porcine şi "mineriada" din 10 august fiind motivele principale pentru un asemenea demers.

"Faptul că s-a făcut dispersarea cu gaze, apoi urmărirea pe străduţele din piaţa vicotriei a fost un fel de lecţie, vă învăţăm noi minte să mai veniţi la manifestaţie. Pe toate străzile laterale i-a urmărit a vrut să fie o lecţie care o dă guvernul PSD, celor cre mai vor să vină la manifestaţiei. Iată două motive, pesta porcină şi mineriada organizată de stat în 10 august, trebuiau sancţionate printr-o moţiune de cenzură. Nu spune nimeni că o cădere a Guvernului Dăncilă, nu înseamnă un alt Guvern al aceleiaşi coaliţii, dar un Guvern ca acesta care defilează cu paiaţa aia de la agricultură (Petre Daea, ministrul Agriculturii - n.r.), panarama aia care mănâncă brânză pe unde apucă, este inadmisibil să ai un asemenea guvern. În momentul de faţă votantului din mediul rural i se ia porcul din curte. Pesta porcină e o probă a nivelului uriaş şi nepăsare a guvernelor PSD. E un motiv pentru care în orice ţară s-ar depune o moţiunea de cenzură", a afirmat Traian Băsescu, în discursul său susţinut la Şcoala de vara a Organizaţiei de Tineret a PMP care se desfăşoară la Neptun.

Acesta a mai spus că se pierde un moment foarte bun în care românii ar susţine căderea Cabinetului Dăncilă, iar asta nu înseamnă neapărat venirea Opoziţiei la guvernare, pentru că un alt Guvern ar putea fi dat de coaliţia PSD-ALDE.

"De aceea pe mine mă surpinde faptul că, la iniţiativa PMP, care a propus o moţiune cenzură acum, nici liberalii, nici USR, nu au voinţa politică să semneze pentru ca moţiunea de cenzură să poată fi depusă. Este un moment extrem de bun care trebuie valorificat de Opoziţie, pentru că situaţia de faţă loveşte în PSD. În momentul de faţă nici PMP nici PNL nici USR, singuri, nu au numărul de semnături pentru o moţiune de cenzură şi totuşi USR nu mai răspunde la telefon dupa ce i s-a trimis moţiunea de cenzură, PNL zice să mai discutăm. Se pierde un moment foarte bun când o parte mare din populaţie ar susţine o moţiune prin care să cadă Guvernul Dăncilă. Cred că este un lucru pe care PMP trebuie să îl facă cunoscut: să îi ia frate, să mai renunţe PMP că e moţiune iniţiată de ei. Să spună că e iniţiată de Sică Mandolină, de cine vor ei. Dar să o facă. Momentele politice nu se ratează. Cred că obiectivul imediat, dincolo de a pregăti europarlamentarele, este o moţiune de cenzură. Nu mai spuneţi că e iniţiată de PMP, spuneţi că a fost ideea genială a lui Bârnă şi a lui Orban", a adăugat fostul şef al statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici