Băsescu: Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu, atât ei, cât şi României pentru Schengen

Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu României în procesul de aderare a României la Spaţiul Schengen şi este nevoie de un aviz favorabil în alte dosare, la începutul sesiunii parlamentare, a declarat, miercuri, la Guvern, preşedintele Traian Băsescu.

51 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu, atât ei, cât şi României pentru Schengen

Băsescu: Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu, atât ei, cât şi României pentru Schengen (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Cred că majorităţii guvernamentale îi revine responsabilitatea să rezolve problemele legate de accesul la justiţie al celor puşi sub semnul întrebării. Mai sunt încă dosare în Parlament. Cazul Ridzi să ştiţi că nu este de natură să ajute, dimpotrivă. A făcut un mare deserviciu, şi doamnei Ridzi, şi României. Şi mai sunt dosare care sper că, la începutul sesiunii parlamentare, vor primi aviz favorabil, pentru că nu este vorba de nimic altceva decât de prezentarea respectivilor parlamentari în faţa procurorului sau judecătorului, nicidecum de judecare a lor de către Parlament", a spus Băsescu.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în urmă cu două săptămâni, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.

Anterior, premierul Emil Boc declara agenţiei MEDIAFAX că le-a comunicat deputaţilor PDL că în cazul Monicăi Iacob Ridzi şi în general justiţia nu trebuie obstrucţionată, iar partidul va avea această poziţie la votul în plen.

Surse din partid declarau că unii deputaţi PDL erau împotriva aprobării de către Camera Deputaţilor a solicitării Parchetului privind extinderea cercetării în cazul Ridzi, fiind nemulţumiţi de argumentele invocate de Parchet.

După votul din parlament, Boc a susţinut, într-o declaraţie publică, faptul că pentru rezultat sunt la fel de vinovate PSD, PNL şi PDL, deoarece a fost un vot secret, şi a arătat că PDL are o problemă în măsura în care şi celelalte două partide o au.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat atunci că respingerea cererilor justiţiei în cazul Ridzi reprezintă o abordare care face foarte mult rău fostului ministru, pentru că o aşează în categoria Adrian Năstase, dar şi PDL, pentru că îl aşează în categoria PSD.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, la Interviurile "Gândul", că Monica Iacob Ridzi ar trebui să renunţe la mandatul de parlamentar pentru a merge în faţa justiţiei dacă vrea să continue cariera politică, menţionând totodată că a deranjat-o discursul "ameninţător" al acesteia în plenul Camerei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici