Băsescu, celor care vor o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui: Să-şi aducă aminte de 2007

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, la Hotnews, că liderii partidelor care doresc o nouă suspendare a sa din funcţie "riscă să mai aibă o surpriză", aducându-le aminte acestora despre eşecul demersului din 2007.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu, celor care vor o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui: Să-şi aducă aminte de 2007

Băsescu, celor care vor o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui: Să-şi aducă aminte de 2007 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Liderii partidelor care promovează această idee ar trebui să-şi aducă aminte de 2007. Dacă se conduc după sondaje, riscă să mai aibe o surpriză, pentru că tot după sondaje au făcut suspendarea din 2007", a declarat Traian Băsescu la Hotnews.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a cerut recent conducerii Senatului să discute oportunitatea începerii procedurilor premergătoare suspendării preşedintelui Traian Băsescu, însă pentru iniţierea suspendării şefului statului sunt necesare semnăturile a o treime din numărul parlamentarilor.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat că suspendarea preşedintelui este o ipoteză pentru situaţia în care s-ar constitui o nouă majoritate parlamentară, căreia şeful statului i-ar refuza numirea premierul propus.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a declarat că este inoportun să se vorbească despre suspendarea din funcţie a şefului statului, Traian Băsescu, atât timp cât opoziţia nu deţine o majoritate parlamentară.

Moldovan a precizat că PSD a iniţiat deja acţiunea de strângere de semnături pentru moţiunea populară pe care doreşte să o depună în toamnă, în debutul următoarei sesiuni parlamentare, el menţionând că PSD îşi concentreză eforturile pentru strângerea numărului de 236 de semnături necesare căderii Guvernului Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici