Băsescu cere reexaminarea OUG care prorogă termenul pentru reamplasarea mijloacelor de publicitate

Preşedintele Traian Băsescu cere reexaminarea OUG 108/2013 prin care s-a prorogat, de la 1 ianuarie 2014 până la 1 octombrie 2015, termenul-limită până la care pot fi menţinute pe amplasamente mijloacele de publicitate, fiind solicitată respingerea actului normativ.

115 afișări
Imaginea articolului Băsescu cere reexaminarea OUG care prorogă termenul pentru reamplasarea mijloacelor de publicitate

Traian Basescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat, joi, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 108/2013 pentru prorogarea termenului prevăzut la alin. (1) al Art. 56 din Legea nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate.

În document se menţionează că OUG 108/2013 a prorogat termenul-limită până la care pot fi menţinute pe amplasamente mijloacele de publicitate autorizate anterior intrării în vigoare a Legii 185/2013, de la data de 1 ianuarie 2014 până la data de 1 octombrie 2015.

"Potrivit expunerii de motive a actului normativ, aprobat prin legea transmisă spre promulgare, această prorogare este justificată de către Guvernul României prin faptul că termenul-limită de 1 ianuarie 2014 ar fi fost insuficient pentru ca autorităţile administraţiei publice locale să asigure derularea acţiunilor aferente reamplasării mijloacelor de publicitate. Totuşi, la data de 5 iunie 2013, când a fost adoptată Legea nr. 185/2013 de către camera decizională a Parlamentului, acest termen a fost considerat suficient de către acelaşi Guvern al României, în calitatea sa de iniţiator al actului normativ. Mai mult, prin efectul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 108/2013, din data de 1 ianuarie 2014 şi până în prezent, acest termen-limită a fost şi continuă să fie prelungit, astfel încât considerăm ca nenecesară şi inoportună prorogarea sa în continuare", se arată în cererea de reexaminare.

Preşedintele solicită reexaminarea Legii privind aprobarea OUG 108/2013, în sensul respingerii sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici