Băsescu: Dacă Tăriceanu intră la guvernare, va avea sprijinul multor primari şi şefi de CJ de la PNL

Preşedintele Traian Băsescu susţine că liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu va beneficia de sprijinul foarte multor primari liberali şi chiar preşedinţi PNL de Consilii Judeţene în perspectiva candidaturii sale la prezidenţiale, dacă va intra sau va da impresia că intră la guvernare până în toamnă.

144 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă Tăriceanu intră la guvernare, va avea sprijinul multor primari şi şefi de CJ de la PNL

Calin Popescu Tariceanu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Solicitat, marţi, într-o emisiune a postului B1 Tv, să comenteze candidatura la prezidenţiale a lui Călin Popescu Tăriceanu şi dacă acesta va lua voturi, Băsescu a răspuns: „Va lua de la liberali. A şi luat 32 de parlamentari, înţeleg”.

„Dacă va da impresia sau dacă va şi intra la guvernare până la alegerile prezidenţiale, cu certitudine va avea şi sprijinul a foarte mulţi primari (...) să aibă acces la buget şi să dea semnalul clar... au 14 Consilii Judeţene. Dacă Ponta îl bagă la guvernare, îi dă două portofolii, e semnalul că sunt la guvernare, păi administraţia locală vine după el oriunde”, a spus Băsescu.

El a adăugat că nu are în vedere intrarea efectivă a lui Tăriceanu în Guvern.

În momentul în care moderatorul a invocat posibilitatea intrării în Guvern a secretarului general al PLR, Daniel Chiţoiu, Băsescu a răspuns: ”Chiţoiu, care a fost o nestemată a Guvernului...”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici