Ponta la PLR: Dacă Tăriceanu, prin voinţa românilor, va fi ales preşedinte, vom colabora foarte bine

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, vineri, în deschiderea Congresului PLR, la care a participat ca invitat, că nu îi consideră pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe membrii PLR duşmani politici, el arătând că va colabora cu Tăriceanu indiferent cine va fi ales în toamnă şef de stat.

338 afișări
Imaginea articolului Ponta la PLR: Dacă Tăriceanu, prin voinţa românilor, va fi ales preşedinte, vom colabora foarte bine

Ponta la PLR: Dacă Tăriceanu, prin voinţa românilor, va fi ales preşedinte, vom colabora foarte bine (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

”Bineînţeles că nu-l consider pe Călin Popescu Tăriceanu, pe dumneavoastră, duşmani politici cu care trebuie să ne luptăm până la moarte. Nici vorbă de aşa ceva. Dacă Călin Popescu Tăriceanu, prin voinţa românilor, va fi ales preşedinte, vom colabora foarte bine împreună. Dacă eu voi fi preşedinte, vreau ca dumneavoastră să fiţi alături de PSD, de UNPR, de PC în acel efort şi proiect comun până în 2016 de a pune în aplicare ceea ce oamenii au votat în 2012 şi acea idee în care au crezut atât de mult, şi anume USL”, a spus Ponta.

El a ţinut să mulţumească pentru invitaţia de a participa la ”primul Congres al noului şi singurului partid liberal de azi din România”.

Ponta a mai arătat că are, de asemenea, multe mulţumiri de adus pentru cei patru ani de colaborare şi de parteneriat.

”Vă mulţumesc că pot să că împărtăşesc din ideile mele ca premier şi lider de partid pentru proiectul nostru comun, început în 2011, la care aţi fost iniţiatori, fondatori, de care România are nevoie în continuare”, a spus Ponta.

El a ţinut să le mulţumescă în mod special lui Tăriceanu, Chiţoiu şi Silaghi care au lucrat alături de el şi de social-democraţi la programul economic al USL.

”Le mulţumesc şi celor care sunt azi aici şi care erau prezenţi în Parlament pe 27 aprilie 2012, când împreună am reuşit să dăm jos Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, de acum o săptămână sau două - un alt liberal. Nu liberal, penelist. Şi încep să înţeleg distincţia”, a spus Ponta, ironic.

El s-a referit, într-un registru ironic, şi la democrat-liberala Roberta Anastase.

”Când o văd pe Roberta Anastase membră PNL, sigur, ca şi Călin Popescu Tăriceanu, o să zic că ori nu înţelegem noi nimic, ori au înnebunit cu toţii”, a spus Ponta.

El a vorbit şi despre Radu Stroe, despre care a spus că l-a apărat, ca premier, în faţa conducerii PNL.

”I-am reamintit (lui Radu Stroe - n.r.) că în România nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, motiv petru care l-am apărat cât am putut de conducerea partidului pe care o susţinuse, aşa cum i-am apărat şi pe alţi colegi miniştri. La un moment dat devenisem singurul apărător al miniştrilor liberali din Guvern împotriva conducerii PNL, o situaţie destul de ciudată şi de neproductivă”, a mai spus Ponta.

El a mai arătat că funcţia de preşedinte al Senatului a fost câştigată de către liberali prin votul din 2012, conform acordului politic care prevedea ca un social-democrat să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor şi un liberal - preşedinte al Senatului

”Deci domnul Tăriceanu ocupă în mod legitim funcţia pe care oamenii în 2012 au acordat-o liberalilor”, a spus Ponta.

El a mai arătat că, dacă nu ar fi intervenit ”evenimentele ciudate şi inexplicabile” din primăvara lui 2014, liberalii ar fi avut pentru prima dată în 25 de ani un preşedinte al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici