Băsescu, despre afirmaţiile lui Vîntu privind un plan pentru România: Ale unui om bolnav la cap

Şeful statului a declarat, miercuri, la B1 Tv, că afirmaţiile lui Sorin Ovidiu Vîntu privind convenirea, într-o întâlnire cu el, a unor principii pentru modernizarea României, "nu puteau fi făcute decât de un om bolnav la cap" şi că acesta, Dan Voiculescu şi Dinu Patriciu sunt oameni "deformaţi".

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre afirmaţiile lui Vîntu privind un plan pentru România: Ale unui om bolnav la cap

Băsescu, despre afirmaţiile lui Vîntu privind un plan pentru România: Ale unui om bolnav la cap (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"După părerea mea, afirmaţiile astea nu pot fi făcute decât de un om bolnav, bolnav la cap. Cu ce preşedinte poate să stabilească planul de evoluţie al României un infractor? Arătaţi-mi preşedintele care discută cu unul care, cel puţin acum, este acuzat penal. Este de notorietate că a fost în spatele FNI, FNA. Cum vedeţi dumneavoastră un preşedinte stabilind planul de dezvoltare a României cu un astfel de om şi în ce condiţii, unde, pe DN1, la el acasă, unde? Eu m-am întâlnit în mandatul meu şi cu Patriciu şi cu Voiculescu şi cu Vântu. Niciodată abordările mele nu au fost legate de ce am eu de făcut, ci întotdeauna au venit să discute ce au ei de făcut, iar răspunsul meu a fost: ce spune legea", a declarat Traian Băsescu la B1 Tv.

El a adăugat că Vântu, Voiculescu şi Patriciu sunt oameni "deformaţi".

"Cât de important s-o crede un Vântu, un Voiculescu sau chiar şi un Patriciu să gândească că ei trebuie să controleze decizia politică? Sunt oameni deformaţi. Le-ar fi mers asta până în 2004. De asta am şi considerat că nu trebuie să-i răspund domnului, mai ales că era şi într-o oarecare dificultate, se pare că-l reţinuseră din dragoste nişte procurori prin beciuri, pe acolo şi nu am vrut să dau niciun răspuns să nu se interpreteze că, prin reacţia mea influenţez vreo decizie a instanţelor. Deciziile instanţelor, de asemenea, nu le discut", a mai spus şeful statului.

Sorin Ovidiu Vântu a declarat, în 15 septembrie, în faţa completului care judecă recursul acestuia faţă de decizia de arestare preventivă, că şeful statului i-a cerut sprijin mediatic în 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care a acceptat-o, pentru "progresul României".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici