Băsescu, despre lucrurile pe care le are de făcut împreună cu Ponta: Eu nu am primit un "to do list"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, răspunzând unei întrebări referitoare la lucrurile pe care le are de făcut împreună cu premierul Victor Ponta, în spiritul apelurilor cuprinse în mesajele transmise României din zona UE, că el nu a primit un "to do list".

691 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre lucrurile pe care le are de făcut împreună cu Ponta: Eu nu am primit un "to do list"

Băsescu, despre lucrurile pe care le are de făcut împreună cu Ponta: Eu nu am primit un "to do list" (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat cum va colabora cu un premier care refuză colaborarea, în condiţiile în care au lucruri de făcut împreună, potrivit mesajelor transmise de la UE, Băsescu a răspuns: "Eu nu am primit un «to do list», da? N-am primit. Eu v-am spus ce am perceput din discuţiile cu demnitarii UE".

Băsescu a admis că mesajul din comunicatul transmis de Comisia Europeană, conţinând un apel la forţele politice din România pentru a reinstaura stabilitatea, i se adresează şi lui.

"Eu fac tot ce se poate pentru că România nu poate funcţiona cu preşedinte independent de Guvern şi cu Guvern independent de preşedinte. Apelul pe care l-a făcut şi Comisia Europeană este către România, către noi toţi, că eu nu sunt singurul care sunt în România, mai sunt şi alţii (...)", a spus Băsescu.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, i-a spus, vineri, preşedintelui Traian Băsescu, în întâlnirea de la Bruxelles, că toate forţele politice din România, guvernamentale şi de opoziţie, ar trebui să acţioneze responsabil pentru a reinstaura stabilitatea politică şi instituţională.

Conform unui comunicat al CE, preşedintele Barroso a exprimat îngrijorarea sa privind evenimentele politice recente din România şi imaginea pe care acestea au creat-o în rândul partenerilor europeni. "El a subliniat că nu vor exista compromisuri din partea Comisiei Europene privind nevoia ca toate statele să respecte statul de drept, independenţa justiţiei şi deciziile constituţionale", menţionează comunicatul Comisiei.

De asemenea, în urma întoarcerii în funcţie a preşedintelui Băsescu, preşedintele Comisiei Europene a arătat că "toate forţele politice din România, atât de la guvernare, cât şi din opoziţie, trebuie să acţioneze cu responsabilitate şi rezervă şi să se concentreze foarte ferm asupra necesităţii urgente de a reface stabilitatea politică şi instituţională".

"Aceasta va fi importantă în special în privinţa campaniei pentru alegerile parlamentare din această toamnă", se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici