Băsescu, despre o şedinţă a Parlamentului pe Ucraina: Nu cred că se impune, nu avem ce să dezbatem

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că nu se impune o şedinţă extraordinară a Parlamentului privind situaţia din Ucraina, pentru că nu ar fi nimic de dezbătut, el precizând însă că "România este sigură, nu va fi atacată, nu va fi în război".

104 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre o şedinţă a Parlamentului pe Ucraina: Nu cred că se impune, nu avem ce să dezbatem

Traian Băsescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Dacă vreţi să fiu foarte sincer, cred că nu se impune, pentru că, pentru informarea parlamentarilor, sunt suficiente poziţiile de la nivelul Preşedinţiei şi să sperăm că se vor corecta şi cele de la nivelul Guvernului", a spus Băsescu, menţionând că pe acest subiect nu crede că există lucruri de dezbătut.

El a ţinut însă să sublinieze că "România este sigură, nu va fi atacată, nu va fi în război".

"Ceea ce este de notorietate publică sunt convins că ştiu toţi parlamentarii, iar ce nu e public, chiar nu se va putea spune. O singură concluzie aş trage, dacă aş fi invitat să spun un punct de vedere, şi anume aş spune ce spun şi acum: România este sigură, nu va fi atacată, nu va fi în război", a mai declarat Băsescu.

Reprezentanţii PDL, PNL şi PPDD din Camera Deputaţilor au solicitat, marţi, în plen, organizarea în regim de urgenţă a unei dezbateri în Parlament pe tema crizei din Ucraina.

"Rugămintea adresată liderilor de grup şi conducerii Camerei, date fiind evenimentele excepţionale de la graniţa de Nord-Est, este ca în regim de urgenţă să desfăşurăm o şedinţă extraordinară, să dezbatem şi să analizăm acele evenimente din Ucraina", a spus deputatul PDL Gheorghe Tinel, în debutul şedinţei de marţi a Camerei.

"Nu putem să lăsăm evenimentele din Ucraina neanalizate, am tot pasat această responsabilitate Comisiei de politică externă, am crezut că Guvernul va face mai mult, dar Parlamentul nu vrea să aibă nicio poziţie?", a adăugat deputatul PDL.

Propunerea sa a fost susţinută şi de către reprezentanţii grupurilor PNL şi PPDD.

"Ne alăturăm PDL pentru a face dezbaterea în şedinţă specială privind situaţia din Ucraina. Auzeam recent că Odessa e la o sută de kilometri de România. Dar regiunea Odessa e la opt kilometri de municipiul Galaţi. E important să dezbatem, să fie o poziţie a Parlamentului, o informare a Guvernului", a spus şi reprezentantul PNL, Victor Paul Dobre.

Tudor Ciuhodaru, reprezentantul grupului PPDD, a precizat că şi formaţiunea sa susţine ideea organizării unei sesiuni extraordinare pentru a dezbate ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Liderul grupului parlamentar al PSD, Marian Neacşu, a precizat că o astfel de iniţiativă poate fi asumată de toţi liderii de grup şi promovată în conducerea celor două Camere, astfel încât dezbaterea să aibă loc.

"Modalitatea prin care Parlamentul putea fi sesizat pentru a discuta această temă era alta, ne aşteptam la o solictare, dacă ar fi fost cazul. Am avut o discuţie cu liderii, dar nu s-a discutat acolo. O putem asuma cu toţii, o putem promova în Birourile permanente ca în Camere să dezbatem această temă", a spus Neacşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici