Băsescu, despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: Element de desconsiderare a Constituţiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că deschiderea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles nu are efecte politice, dar este un element de desconsiderare a Constituţiei şi a românilor.

1151 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: Element de desconsiderare a Constituţiei

Băsescu, despre reprezentanţa Ţinutului Secuiesc: Element de desconsiderare a Constituţiei (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre discuţiile privind deschiderea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, Băsescu a răspus: "Am o părere proastă".

"Adică nu are efecte politice, însă este un element de desconsiderare şi a Constituţiei şi a românilor. Nu avem această unitate administrativă", a spus preşedintele.

Reprezentanţa "Ţinutului Secuiesc" de la Bruxelles se numeşte, juridic, "Reprezentanţa judeţelor Covasna şi Harghita", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Sogor Csaba, care a arătat însă că denumirea "secuiesc" este o noţiune mai veche decât "teiul secular" premiat recent la Bruxelles.

Întrebat în legătură cu faptul că la Bruxelles se pot deschide reprezentanţe numai pentru unităţi teritorial-administrative recunoscute de legea naţională, iar Ţinutul Secuiesc nu intră într-o astfel de categorie, Sogor Csaba a explicat că, din punct de vedere juridic, biroul de lobby respectiv se va numi "Reprezentanţa judeţelor Covasna şi Harghita". "Dar este ca la o societate comercială. Să luăm un exemplu: dumneavoastră vă deschideţi o firmă, un magazin, şi o înregistraţi să zicem cu numele IMPEX SRL. Dar la dumneavoastră la intrare poate să scrie Monica", a explicat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici