Băsescu: Din punctul de vedere al domniei legii, statul mai are mult de lucru

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că sunt drepturi ale cetăţenilor care nu sunt respectate, el susţinând totodată că statul mai mare mult de lucru punctul de vedere al ”domniei legii”.

73 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Din punctul de vedere al domniei legii, statul mai are mult de lucru

Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a arătat, la o dezbatere organizată de PMP, că este un abuz de ordonanţe de urgenţă şi sunt legi pe care Parlamentul nu vrea să le respecte.

”Sunt legi care au metodologii de aplicare care introduc un hăţiş birocratic, care nu fac decât să stimuleze corupţia. Din acest punct de vedere, al domniei legii, statul mai are mult de lucru”, a afirmat Băsescu.

El a mai spus că sunt o serie de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti care nu sunt respectate ”întocmai”, cum este dreptul la vot, unde trebuie regândit modul în care românii din străinătate îşi exercită acest drept.

”Dreptul la imagine, şi aici sunt destule exemple dacă privim la trusturile de presă din România sau la acţiuni ale Parlamentului care sunt destinate să afecteze imaginea unui politician sau a altuia”, a adăugat Băsescu.

El a arătat că aici este vorba şi despre dreptul de a fi informat, arătând că toate guvernele au ascuns, sub pretextul confidenţialităţii, mai multe informaţii, referindu-se la cedarea resurselor de petrol şi gaze ale României sau în ce condiţii se arendează pământul pe care îl deţine ADS.

Iată un set important al drepturilor pe care dacă le luăm unul câte unul vom constata că nu sunt toate respectate întocmai. Menţionez dreptul la informare. Toate guvernele s-au ascuns sub confidenţialiate, încălcând Constituţia, în privinţa cedării resurselor de petrol şi gaze ale României. Românii nu sţiu în ce condiţii s-au făcut aceste cedări. (...) Cum şi în ce condiţii se arendează pământul pe care îl deţine ADS.Totul se ascunde sub clauza de confidenţialitate, deşi pământul este al statului român şi al românilor”, a adăugat Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că echilibrul puterilor în stat nu trebuie modificat, arătând că premierul dorea acum câteva luni să pună sub control politic DNA.

”Acest echilibru între puterile statului nu trebuie alterat. Aici este o obligaţie a partidelor politice responsabile şi sper ca Partidul Mişcarea Populară să fie unul dintre aceste partide responsabile de echilibrul puterilor în stat”, a mai arătat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici