Băsescu: E rău să ai o ţară al cărei prim-ministru este etichetat ca fiind mincinos

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că "e rău să ai o ţară al cărei prim-ministru este etichetat ca fiind mincinos", apreciind totodată că atunci "când ai un prim-ministru care minte şi acasă şi afară, asta devine singura lui constantă şi singura lui etichetă".

511 afișări
Imaginea articolului Băsescu: E rău să ai o ţară al cărei prim-ministru este etichetat ca fiind mincinos

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Când ai un prim-ministru care minte şi acasă şi afară, asta devine singura lui constantă şi singura lui etichetă. E rău să ai o ţară al cărei prim-ministru este etichetat ca fiind mincinos", a spus şeful statului, într-o emisiune difuzată la B1 Tv.

Despre încrederea cu care este cotat premierul în sondaje, Traian Băsescu a spus că şi el a stat bine în sondaje până a anunţat măsurile de austeritate.

"Statul ăsta bine în sondaje este până într-o zi, când la un moment dat cazi 20 de procente. Eu atunci am căzut în suportul popular peste 20 de procente într-o singură zi. Când românii vor fi convinşi că Ponta minte, când vor fi convinşi şi că face deservicii ţării, prin modul în care acţionează şi la intern şi la extern, s-ar putea să aibă o mare surpriză şi să-i piară zâmbetul", a susţinut Traian Băsescu.

Preşedintele a afirmat că de multe ori stătea şi se întreba ce ar fi făcut dacă prim-ministru, "când ţara se prăbuşea", ar fi fost Victor Ponta. "Nu avea curaj să ia măsuri, răspunsul este că Ponta nu poate să îşi asume momente critice", a susţinut el.

"Ştii, e o boală minciuna. Dar să nu respecţi ce ai semnat cu preşedintele ţării şi ştii că documentul acela a fost dat tuturor liderilor europeni...eu l-am dat ca o garanţie că, odată desemnat, Ponta va menţine statul de drept şi va respecta regulile jocului", a mai spus Băsescu.

El a adăugat că Victor Ponta are ca mare pasiune, mai nou, "să sară în avion să se ducă oriunde îl primeşte".

"Sigur, când se cere prin Externe o vizită a primului-ministru, este greu să fie respinsă, dar gândiţi-vă cum se uită oamenii ăia la el când ştiu: A, ăsta este artizanul loviturii de stat din vara lui 2012 în România, Aoleo, ăsta este liderul formaţiunii politice care a făcut un proiect al Constituţiei care duce România vreo 50 de ani înapoi. Aoleo, ăsta e liderul de la Bucureşti cu două plagiate. E greu. Te primesc din politeţe, zâmbesc şi uitaţi-vă ce reacţie au. Pentru că l-au citit şi pe partea cealaltă, de mincinos", a comentat Traian Băsescu.

El a mai susţinut, referitor la Victor Ponta, că iese de la întâlnirea cu premierul francez şi spune una, apoi iese premierul francez şi spune: "Alo, Gigi, vezi că ţi-am spus de două ori că nu funcţionează (..)".

"Aşa nu se poate face politică externă. Oamenii ăştia scufundă credibilitatea României în fiecare zi. Ei nu înţeleg de ce, ei cred că e dreptul lor şi modul lor de a face politică trebuie acceptat de toţi", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici