Băsescu: Greşeala USL a fost că nu a propus să fie modificate toate tipurile de referendum

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că "greşeala USL" a fost că nu a propus modificarea regulii pentru toate tipurile de referendum, făcând excepţie doar pentru demiterea preşedintelui.

1752 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Greşeala USL a fost că nu a propus să fie modificate toate tipurile de referendum

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Eu nu am avut niciun fel de reacţie, nici când s-a spus referendum majoritar, nici când s-a spus 50% plus 1", a declarat Băsescu, la Realitatea.net, întrebat dacă i se pare "drept" pragul de validare a referendumului de 50% plus 1 din alegătorii înscrişi în listele electorale.

El a susţinut că ambele variante prezintă avantaje şi dezavantaje, precizând însă că el nu a fost auzit bătându-se pentru una sau alta dintre aceste forme.

Băsescu a menţionat că "greşeala USL" a fost că nu a modificat regula pentru toate tipurile de referendum, iar textul legislativ propus a făcut excepţie doar în ceea priveşte demiterea preşedintelui.

"A fost o eroare a USL că nu a propus să fie o modificare a tuturor tipurilor de referendum", a adăugat el.

Traian Băsescu a mai arătat că, dincolo de interese, trebuie să se privească la experienţa Comisiei de la Veneţia şi să fie făcută excepţie "de la jumătate plus 1 la vot".

Preşedintele suspendat a mai spus că nu a discutat nici înainte, nici după decizia Curţii Constituţionale legea privind referendumul, dar consideră că argumentul conform căruia referendumul trebuie tratat uniform "are un oarecare suport".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici