Băsescu i-a amintit lui Vosganian că a decis suspendarea majorărilor salariale pentru profesori

Preşedintele Traian Băsescu i-a amintit, marţi, liberalului Varujan Vosganian, în timp ce acesta părăsea dezbaterea pe legile educaţiei, că, în calitate de ministru de Finanţe, a fost cel care a emis ordonanţa prin care au fost suspendate majorările salariale pentru cadrele didactice.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a amintit lui Vosganian că a decis suspendarea majorărilor salariale pentru profesori

Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, la dezbaterea cu tema "Reforma structurală a societăţii româneşti. Modernizarea României prin educaţie", că nu înţelege de ce dezbaterea pe educaţie a fost iniţiată de un parlamentar şi nu de Guvern şi a caracterizat-o drept "o acţiune propagandistică", precizând că liberalii nu vor participa la aceste dezbateri.

Varujan Vosganian a întrerupt-o, marţi dimineaţă, pe iniţiatoarea dezbaterii, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberat Anastase, care ţinuse un discurs în deschiderea dezbaterii pe reforma educaţiei şi tocmai îi preda microfonul preşedintelui Traian Băsescu.

"PNL este conştient de situaţia învăţământului din România. (..) Dumneavoastră spuneţi că Parlamentul este organul legislativ suprem şi apoi spuneţi că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe pachetul de legi privind educaţia. Nu înţeleg rolul acestor două afirmaţii contradictorii", a mai arătat Vosganian.

El a adăugat că liberalii suspectează faptul că Guvernul doreşte să transforme această acţiune privind reforma educaţiei într-o chestiune propagandistică şi a anunţat că PNL nu va particpa la aceste dezbateri. După acest anunţ, Vosganian a părăsit sala în care se desfăşoară dezbaterea.

În timp ce Vosganian părăsea sala, preşedintele Băsescu i-a spus: "Poate nu plecaţi până nu aflaţi că aţi dat ordonanţa de suspendare a majorărilor salariale pentru profesori. Mulţumesc. O zi bună!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici