Băsescu i-a spus lui Liiceanu că duminică la Guvern a vrut să spună: "şcoala scoate tâmpiţi"

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, miercuri, lui Gabriel Liiceanu, referitor la declaraţia sa făcută duminică la Guvern, că a vrut să spună: "şcoala scoate tâmpiţi".

30 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a spus lui Liiceanu că duminică la Guvern a vrut să spună: "şcoala scoate tâmpiţi"

Băsescu i-a spus lui Liiceanu că duminică la Guvern a vrut să spună: "şcoala scoate tâmpiţi" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Peşedintele Traian Băsescu a participat, miercuri, la Bookfest, la lansarea unui volum de documente pe baza cărora a fost redactat raportul Tismăneanu.

La sosirea la pavilionul unde urma să aibă loc lansarea, Băsescu a fost întâmpinat de Gabriel Liiceanu.

Şeful statului i s-a adresat acestuia cu formula: "Ce faceţi, domnu' filosof?".

Gabriel Liiceanu l-a întrebat la rândul său pe Traian Băsescu ce face, iar acesta i-a răspuns: "Încerc că aleg şi eu între un tinichigiu şi un filosof".

Liiceanu i-a relatat şefului statului că, după declaraţia acestuia de dumnică de la Guvern, a fost sunat de presă, jurnaliştii cerându-i să comenteze declaraţia preşedintelui.

"Acu, şi eu am greşit. Eu am vrut să spun: şcoala scoate tâmpiţi şi în ultima clipă am zis să nu spun această vorbă, este o prostie ce voiam să spun. Ea, pe fond, era corectă", i-a spus şeful statului lui Liiceanu.

Acest dialog a fost purtat de cei doi între intrarea în pavilionul unde are loc Bookfest şi standul unde a fost organizată lansarea volumului de documente.

Preşedintele Băsescu i-a cerut ministrului Educaţiei, la şedinţa de duminică a Guvernului, să nu scoată educaţia fizică din discplina şcolară şi să adapteze programa de învăţământ la nevoile economiei, arătând că România are un deficit de mecanici şi tinichigii, în timp ce date despre "păpădie şi salată" pot fi obţinute pe Internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici