Băsescu: I-am spus lui Blaga de anul trecut că mai bine s-ar gândi la o fuziune cu PMP. A refuzat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Digi 24, că l-a prevenit pe Vasile Blaga încă de la sfârşitul anului trecut că PDL ar tebui să facă o fuziune cu PMP, care încă nu era înregistrat ca partid, dar că liderul PDL a refuzat, spunând că se va discuta după euroalegeri.

361 afișări
Imaginea articolului Băsescu: I-am spus lui Blaga de anul trecut că mai bine s-ar gândi la o fuziune cu PMP. A refuzat

Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Eu l-am prevenit de la sfârşitul anului trecut, i-am spus: Mai bine ar fi să te gândeşti să faceţi o fuziune cu PMP-ul ăsta, aşa, neînregistrat, A spus: «Nu, vorbim după europarlamentare». Foarte bine, Vasile, du-ţi crucea atunci şi dă perspectivă partidului. ElElena Udrea-a dus de trei ori la el, pe acelaşi subiect. A refuzat orice discuţie despre o fuziune între cele două partide", a spus Traian Băsescu la Digi 24.

El a continuat: "Acum, PMP ce trebuie să facă? Să spună: Vasile Blaga, ia şi bruma asta de electorat pe care o avem să nu se supere Blaga?".

Şeful statului nu a dorit să spună dacă mai este posibilă o alianţă între cele două partide, după alegerile pentru Parlamentul European.

El şi-a manifestat, însă, spreanţa că PMP va câştiga alegerile parlamentare din 2016.

"Mi-aş dori mult ca PMP să fie un partid nou, care în 2016 să se bată pentru câştigarea alegerilor parlamentare. Să obţină 30 de procente", a declarat Băsescu, afirmând că după ce îşi va încheia mandatul va fi "un consultant activ" al acestui partid, pentru a-şi atinge obiectivul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici