Băsescu îi acuză pe Antonescu şi liderii USL de "propagare a naţionalismului, neconform cu UE"

Preşedintele suspendat Traian Băsescu afirmă că preşedintele interimar Crin Antonescu şi liderii USL încearcă să răspundă decredibilizării României în ochii partenerilor europeni prin propagarea în faţa românilor a minciunilor şi a unui discurs "ţâfnos naţionalist", neconform cu valorile UE.

283 afișări
Imaginea articolului Băsescu îi acuză pe Antonescu şi liderii USL de "propagare a naţionalismului, neconform cu UE"

Traian Băsescu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"În câteva zile au reuşit să aducă România la un nivel de credibilitate inacceptabil de scăzut. Nu sunt capabili să redreseze situaţia în care instituţiile statului funcţionează legal şi constituţional (...) Le-a mai rămas o singură armă pe care o utilizează de dimineaţa până seara. Minciuna şi naţionalismul. Este cel mai mare păcat pe care îl fac împotriva intereselor românilor”, a afirmat Băsescu într-o declaraţie de presă la sediul său de camapanie.

El a argumentat că minciuna nu poate duce "decât mult în urmă, într-o fundătură”, iar "naţionalismul propagat de preşedintel interimar şi alţi politicieni USL este un concept care nu are cum să funcţioneze în interiorul UE".

"În adunarea de oameni politici din vârful USL vom găsi indivizi care mai cred că naţionalismul este tolerat în UE, care explică ţâfnos românilor că să nu ne spună nouă Bruxelles-ul ce avem noi de făcut", a spus Băsescu.

El a arătat că valorile includ şi principiul păstrării identităţii naţionale, însă UE este în primul rând o "poveste despre democraţie şi valori", la respectarea cărora România nu este obligată din exterior, ci trebuie să consimtă intern pentru că aduce beneficii cum ar fi "bani pentru subvenţii la agricultură, dreptul la liberă circulaţie, liber acces pe piaţa forţei de muncă în state ale UE, bani pentru infrastructură, bani pentru mediu, bani pentru reconversie profesională".

"Dacă ne vom lăsa conduşi de aceşti oameni în acest fel, cu siguranţă vom pierde beneficiile de a fi membri UE. Şi nu că ne dă cineva afară. Dar România a intrat într-un rapid proces de izolare şi când se va îndeplini vor suferi în primul rând românii. Ponta şi Antonescu au paşaport diplomatic, dar românii vor avea de suferit”, a adăugat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici