Băsescu: La Bruxelles nu-mi trebuie miniştri politici, îmi trebuie experţi cu laptop

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că la Consiliul European de la Bruxelles nu-i trebuie miniştri politici, ci o echipă formată din experţi cu laptop, care să-i asigure expertiza tehnică, el arătând că este capabil să poată acoperi partea politică.

650 afișări
Imaginea articolului Băsescu: La Bruxelles nu-mi trebuie miniştri politici, îmi trebuie experţi cu laptop

Băsescu: La Bruxelles nu-mi trebuie miniştri politici, îmi trebuie experţi cu laptop (Imagine: Shutterstock)

Întrebat ce miniştri va lua în delegaţie, Băsescu a precizat: "Nu-mi trebuie miniştri politici, mie îmi trebuie o echipă - în 2006 nu am avut-o din lipsă de experienţă - să fie în afara sălii, în spaţiile rezervate României şi când discutăm de ajustări de 0,01, de 0,03, să-mi poată spune repede efectele în bugetul de stat".

Şeful statului a precizat că poate acoperi partea politică, fiindu-i necesară "o echipă de oameni cu laptop" şi cu o bună cunoaştere a ceea ce le cere.

"Îmi trebuie o echipă de oameni cu laptop şi cu o bună cunoaştere a ceea ce le cer. Partea politică sunt capabil să o acopăr, îmi trebuie expertiză tehnică de la specialişti, pe care îi avem şi la misiune, şi în minister", a adăugat Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, după întâlnirea de la Palatulul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, că angajaţi guvernamentali implicaţi în negocieri îi vor furniza şefului statului toate informaţiile necesare pentru a exprima la Bruxelles o poziţie cât mai fermă faţă de propunerile CE.

"Mai mult, însă, fiind vorba realmente de teme care ţin de interesele naţionale ale României, toate datele şi toate informaţiile pe care le-am acumulat în această perioadă în timpul negocierilor, pe toate palierele, inclusiv consilierii guvernamentali şi persoanele care au participat la negocieri, din punctul meu de vedere, în zilele următoare merg să-l informeze pe preşedintele şi să-l sprijine în exprimarea unei poziţii cât mai ferme şi cât mai clare a României faţă de propunerile atât ale Comisiei Europene şi ale Parlamentului European, propuneri pe care, repet, guvernul le consideră sustenabile şi avantajoase pentru România, cât şi faţă de propunerea preşedintelui Van Rompuy, o propunere inacceptabilă şi faţă de care România nu poate să aibă o altă reacţie decât, repet, utilizarea dreptului său, conform tratatului, de veto", a declarat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici