Băsescu: Lansez din nou ideea că UE trebuie să aibă un program pentru incluziunea romilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, că incluziunea romilor nu este doar o problemă a României sau a Ungariei, lansând un nou apel pentru elaborarea unui proiect european în acest sens.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Lansez din nou ideea că UE trebuie să aibă un program pentru incluziunea romilor

Băsescu: Lansez din nou ideea că UE trebuie să aibă un program pentru incluziunea romilor (Imagine: Balazs Attila/Mediafax Foto)

"Un proiect de interes pentru România şi Ungaria este incluziunea romilor. Ştiu că nu ne place să vorbim deschis despre acest subiect, dar în niciun caz problema incluziunii romilor nu mai este o problemă naţională a României sau a Ungariei sau a oricărei alte ţări care găzduieşte această minoritate pe teritoriul său", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că are o neîmplinire.

"V-aş putea spune despre o neîmplinire a mea, pentru că discutăm despre Europa solidară - în 2008 am reuşit să obţin obligaţia pentru Comisia Europeană să se elaboreze o strategie pentru incluziunea romilor la nivel european. Din păcate, ulterior au fost state membre care au blocat acest proiect, iar astăzi sunt nemulţumite că România nu opreşte accesul romilor în ţările lor. Şi romii sunt cetăţeni europeni! Lansez din nou ideea că UE trebuie să aibă un program la nivel european pentru incluziunea romilor, pentru că teoria conform căreia vreun stat care găzduieşte romi ar putea să le interzică accesul în Europa este fals, iar România nu va recurge la o astfel de abordare", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici