Băsescu lui Crin Antonescu: M-am obişnuit cu suficienţa dumneavoastră!

Preşedintele Traian Băsescu şi liderul PNL, Crin Antonescu, au avut, marţi, la Cotroceni, un schimb de replici, şeful statului spunându-i la un moment dat preşedintelui PNL: "Faceţi erori mari, dar m-am obişnuit cu suficienţa dumneavoastră!".

819 afișări
Imaginea articolului Băsescu lui Crin Antonescu: M-am obişnuit cu suficienţa dumneavoastră!

Băsescu lui Crin Antonescu: M-am obişnuit cu suficienţa dumneavoastră! (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Cu judeţele, până la urmă nu are rost să intrăm în detalii. Dumneavoastră, într-o seară, aţi trecut pe la Guvern, aţi găsit acolo 7-8 amici şi le-aţi spus câte judeţe, cum, ce fel. Insuficient pentru noi. Atunci răspunsul punctual este: «Stop». Deci, noi nu votăm nicio formulă, hotărâtă de o singură persoană în două săptămâni, de reorganizare administrativă", i-a spus Crin Antonescu preşedintelui Traian Băsescu.

"Domnule Antonescu, cred că faceţi erori mari, dar m-am obişnuit cu suficienţa dumneavoastră să faceţi afirmaţii de genul: «o singură persoană». Nu, sunt oameni care gândesc. Să nu vă imaginaţi că monopolul gândurilor inteligente este numai la dumneavoastră", a replicat şeful statului.

"Cine face, conform Constituţiei României, orice modificare în organizarea administrativ-teritorială a ţării?", l-a întrebat Antonescu pe şeful statului, acesta răspunzând că este vorba despre Parlament.

"Deci, când o să treacă Parlamentul pe seară şi o să cheme domnul Ioan Oltean, la un şpriţ, trei-patru prieteni, la Palatul Victoria, atunci discutăm reorganizarea. Până atunci, a trecut o singură persoană, cu tot respectul pentru funcţia ei, şi, din punct de vedere constituţional, noi nu avem nicio obligaţie. Totuşi, vă spunem opriţi-vă, pentru că vedeţi ce nebunii riscă să se declanşeze din asta, pentru faptul că nu există un dialog, o pregătire şi pentru că numai dumneavoastră, pentru interesele unui partid, nu puteţi da peste cap ţara asta", a mai spus preşedintele PNL.

"Cred că greşiţi", a intervenit şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că simplificarea funcţionării statului român este în interesul fiecărui cetăţean.

"Ăsta este un principiu că ar fi bine să fie. Nu are nimic de-a face ceea ce propuneţi cu simplificarea statului român", a menţionat Crin Antonescu.

Preşedintele Băsescu a susţinut că propunerile sale vizează simplificarea şi debirocratizarea statului, cu o puternică descentralizare către administraţiile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici