Băsescu lui Igaş: Stai să vedem cu premierul şi după aia...

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus ministrului de Interne, Traian Igaş, marţi, la plecarea de la MAI, "stai să vedem cu premierul şi după aia...", discuţia, care a avut loc în faţa instituţiei, fiind înregistrată de Realitatea TV.

37 afișări
Imaginea articolului Băsescu lui Igaş: Stai să vedem cu premierul şi după aia...

Băsescu lui Igaş: Stai să vedem cu premierul şi după aia... (Imagine: Victor Ciupuliga/Arhiva Mediafax Foto)

După participarea la şedinţa de bilanţ a activităţii MAI pe anul 2010, preşedintele Traian Băsescu a ieşit din sală însoţit de către ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, în timp ce premierul Emil Boc a rămas la prezidiu.

Şeful statului a refuzat să răspundă vreunei întrebări a ziariştilor care îl aşteptau la ieşirea din sală şi şi-a continuat drumul spre ieşirea din clădire, însoţit de Igaş.

În momentul în care s-au despărţit, în faţa instituţiei, Traian Băsescu i-a spus ministrului Igaş: "Stai să vedem cu premierul şi după aia...".

Replica preşedintelui a fost surprinsă de Realitatea TV într-o înregistrare ambientală a momentului plecării şefului statului.

V. Turcan: Discuţia dintre preşedinte şi ministrul de Interne viza achiziţia unor elicoptere SMURD

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ,Valeriu Turcan, a declarat că discuţia pe care şeful statului a purtat-o cu ministrul de Interne la plecarea de la sediul MAI se referea la posibilitatea achiziţionării unor elicoptere pentru SMURD, decizie care trebuie luată împreună cu premierul.

"Referirea era la o decizie de luat împreună cu premierul", a spus Turcan, menţionând că este vorba despre posibilitatea achiziţionării unor elicoptere pentru SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a menţionat că în imaginile surprinse de Realitatea TV apare şi Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Marian Tutilescu, şef al Departamentului Schengen.

Turcan a explicat că achiziţia elicopterelor ar putea fi făcută din fonduri neutilizate din facilitatea Schengen, bani returnaţi, în prezent, la buget. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a explicat că utilizarea acestor bani în scopul achiziţionării de elicoptere este o decizie care trebuie luată împreună cu premierul.

Informaţii privind iminenţa demisiei premierului Emil Boc au apărut la începutul săptămânii trecute, când şeful statului a avut mai multe întâlniri cu lideri centrali ai PDL, cu parlamentarii partidului şi cu şefii organizaţiilor judeţene. După discuţiile cu parlamentarii partidului, preşedintele Băsescu a precizat că este necesară recâştigarea încrederii în Guvern şi în coaliţie, dar că dezbaterile pe această temă cu partidele din coaliţie vor continua până după Congresul UDMR, programat pentru 26-27 februarie.

O serie de reprezentanţi ai PDL au susţinut necesitatea separării funcţiei de preşedinte de partid de cea de premier. Unii dintre aceştia s-au declarat în favoarea desemnării la conducerea Executivului a unui tehnocrat. Aceasta a fost şi propunerea făcută de şeful statului, conform unor surse din partid şi a unor înregistrări audio difuzate de Antena 3 de la întâlnirea lui Băsescu cu parlamentarii PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici