Băsescu: Niciun sistem de justiţie din UE nu a făcut atâta rău vreunei ţări precum cel românesc

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că niciun sistem de justiţie din UE nu a făcut atâta rău vreunei ţări precum cel românesc, apreciind că CSM nu a funcţionat corespunzător în mandatul trecut şi "a adus România acolo unde a adus-o din punctul de vedere al credibilităţii".

38 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Niciun sistem de justiţie din UE nu a făcut atâta rău vreunei ţări precum cel românesc

Băsescu: Niciun sistem de justiţie din UE nu a făcut atâta rău vreunei ţări precum cel românesc (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu există niciun sistem de justiţie în interiorul UE care să fi făcut atâta rău vreunei ţări cât rău a făcut românilor şi României. Au făcut-o din nepăsare, din credinţa că sunt Dumnezei şi din dispreţ şi pentru interesul naţional, din dispreţ şi pentru interesul românilor de a trăi într-o ţară în care sunt protejaţi de lege", a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Şeful statului a mai spus că declaraţiile sale nu reprezintă o imixtiune în treburile justiţiei, deoarece datoria sa este de a veghea la bunul mers al instituţiilor statului.

"Consider că CSM-ul nu a funcţionat corespunzător în mandatul trecut şi a adus România acolo unde a adus-o din punctul de vedere al credibilităţii", a mai spus el.

Şeful statului a spus că în raportul intermediar al Comisiei care va fi publicat la cererea sa de reevaluare, toate instituţiile statului, cu excepţia CSM, vor fi cotate pozitiv.

"Având în vedere că acest raport intermediar este răspunsul la o solicitare expresă pe care am făcut-o Comisiei Europene de reevaluare a raportului din vară - Bulgaria nu are un raport intermediar. Eu am contestat raportul din vară susţinând că a fost mult prea dur în partea politică şi că se impune o reevaluare - vă pot spune că toate celelalte instituţii vor fi cotate pozitiv, mai puţin CSM", a spus el.

"Este greu de înţeles cum o instituţie formată din judecători face atâta rău din punctul de vedere al credibilităţii unei ţări. La judecători te aşteptaţi la mult mai mult. Dar asta este! Avem o justiţie independentă care consideră că ei i se cuvine tot, iar de români nu-i pasă. Asta în condiţiile în care sunt foarte mulţi judecători dedicaţi meseriei lor, gata să-şi facă datoria, dar din păcate în vârful lor este o structură care reprezintă justiţia şi care face mult rău românilor şi României. Oricât s-ar supăra şi doamna Pivniceru şi doamna cu soţul arestat, doamna Costiniu. Le place, nu le place, acesta este adevărul", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici