Băsescu: Nu mai sunt articole în Constituţie la ce se întâmplă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că, în privinţa situaţiei de la Ministerul de Interne, ca urmare a suspendării decretului de numire a lui Blaga, se va sfătui cu CC, apreciind că nu mai sunt articole în Constituţie pentru ce se întâmplă în România în momentul de faţă.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu mai sunt articole în Constituţie la ce se întâmplă

Băsescu: Nu mai sunt articole în Constituţie la ce se întâmplă (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Întrebat ce decizie va lua în privinţa conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor, Traian Băsescu a răspuns: "Nu mai avem articole în Constituţie pentru ce se întâmplă în România în momentul de faţă".

El a adăugat că perioada de interimat de 45 de zile la ministere a expirat, iar Parlamentul refuză să dea un vot unui nou Guvern.

"S-au epuizat toate variantele din Constituţie. Va trebui să mă sfătuiesc cu Curtea Constituţională, să vedem ce soluţii găsim. Acest blocaj al instituţiilor nu a fost prevăzut în Constituţie", a mai spus Traian Băsescu.

Şeful statului a adresat un apel public Parlamentului "să se adune măcar pentru o zi şi să spună «Da» sau «nu» Guvernului".

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea decretului prin care Dan Nica a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), până la pronunţarea instanţei pe anularea acestui act al preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici