Băsescu: Nu ştiam că numle meu este inscripţionat pe clopotul bisericii din curtea Cotrocenilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că nu a ştiut de faptul că numele său este inscriopţionat pe clopotul din biserica din curtea Palatului Cotroceni.

61 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu ştiam că numle meu este inscripţionat pe clopotul bisericii din curtea Cotrocenilor

Băsescu: Nu ştiam că numle meu este inscripţionat pe clopotul bisericii din curtea Cotrocenilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Habar n-am ce-i scris pe el. Din câte ştiu, sunt nişte obiceiuri ale BOR, dar asta trebuie discutat cu domnul Cazaban, care gestionează problemele de culte. Ce vă pot spune este că astăzi am semnat alături de Patriarhul Daniel un document care s-a introdus în masa din altar. Se pare că aşa se face", a declarat preşedintele Traian Băsescu referindu-se la inscripţia de pe clopotul Bisericii din curtea Palatului Cotroceni.

De asemenea, el a spus că nu ştie despre existenţa vreunei placi de marmură pusă în timpul mandatului lui Ion Iliescu.

"Unde-i plăcuţa şi ce plăcuţă era? Nu ştiu, trebuie să vă răspundă cineva autorizat. Nu eu m-am ocupat de reconstrucţie şi nici de plăci, nici de inscripţii, e o treabă a Bisericii", a răspuns şeful statului unei întrebări pe această temă.

Traian Băsescu a mai spus că biserica, la sfârşitul anului 2004, era parte dintr-un memorial.

"Ea a fost memorial în 2004, nu avea altar, nu avea nimic bisericesc în ea. Nici nu a putut fi sfinţită cum era în 2004 pentru că era memorial al familiei Cantacuzino. În 2007 am luat decizia să-i redăm funcţiunea", a spus preşedintele.

El a adăugat că sfinţirea bisericii este un lucru bine făcut, pentru că s-a completat valoarea simbolică a complexului Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu şi Maria Băsescu, miniştrii Theodor Paleologu şi Gheorghe Pogea, parlamentarii Anca Boagiu, Anghel Iordănescu şi Gabriel Oprea au participat, duminică, la slujba de sfinţire a bisericii reconstruite din curtea interioară a Palatului Cotroceni.

Ulterior, Preşedinţia a susţinut că trustul de presă Intact şi televiziunea Antena 3 fac propagandă tendenţioasă şi menţionează că la sfinţirea bisericii de la Cotroceni normele bisericeşti şi procedurile legale au fost respectate şi că preşedintele Traian Băsescu nu apare drept ctitor al bisericii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici