Băsescu: Nu vreau să fiu premier, deşi aş fi cel mai bun prim-ministru ce-l poate oferi clasa politică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu doreşte să fie premier, deşi ar fi cel mai bun prim-ministru pe care îl poate oferi clasa politică şi a precizat că va rămâne în politică, la partid.

475 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu vreau să fiu premier, deşi aş fi cel mai bun prim-ministru ce-l poate oferi clasa politică

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

”E şi ea o drăguţă, ce să facă”, a comentat Traian Băsescu afirmaţia Elenei Udrea potrivit căreia nu îl va propune premier în cazul în care ea va ajunge preşedintele României.

Traian Băsescu a precizat, într-o emisiune a postului B1 Tv, că este o declaraţie publică a sa în care spune foarte clar că nu doreşte funcţia de premier.

”Am declarat public că nu doresc să fiu premier, deşi, repet, aş fi cel mai bun prim-ministru pe care îl poate oferi casa politică, dar nu mi-o doresc. După ce ai fost preşedinte, este greu să te gândeşti să mai fii prim-ministru, iar în ceea ce mă priveşte consider că ajunge. S-o fi săturat şi populaţia, m-am săturat şi eu de job în slujba statului”, a precizat Traian Băsescu.

Şeful statului a menţionat că va rămâne în politică, la partid. ”Viaţa e mult mai relaxată, să fii acolo, un consultant al partidului, să te sfătuieşti cu ei, să mai mergi în teritoriu, decât să ai sarcina guvernării sau a Preşedinţiei”, a spus Băsescu.

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni seară, la Suceava, că dacă va ajunge preşedinte al României nu-l va nominaliza premier pe Traian Băsescu şi că va trebui format un guvern cu oameni din viitoarea majoritate parlamentară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebată, într-o conferinţă de presă organizată în Cetatea de Scaun a Sucevei, dacă îl va nominaliza pe Traian Băsescu pentru funcţia de prim-ministru dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, Elena Udrea a spus că nu, în primul rând pentru că Traian Băsescu nu-şi doreşte să rămână în zona administraţiei.

"Nu va fi Traian Băsescu prim-ministru în mandatul meu de preşedinte, în primul rând pentru că Traian Băsescu a spus clar că nu va rămâne în zona administraţiei, deci nu-şi doreşte să fie prim-ministru. În al doilea rând, pentru că eu cred că România intră într-o etapă nouă, în care trebuie să formăm un guvern cu oameni din viitoarea majoritate parlamentară. Eu sunt convinsă că în viitoarea majoritate parlamentară sunt oameni care pot ocupa funcţia. În opinia mea şi în opinia multora, Traian Băsescu ar putea să fie un prim-ministru foarte bun pentru că are o experienţă de zece ani în administraţie, dar cred că viitoarea majoritate va putea să dea un prim-ministru bun", a declarat Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici