Băsescu: Oprescu nu are nicio şansă decât să meargă la beci dacă a existat flagrantul

Traian Băsescu a declarat că reţinerea lui Oprescu este o lovitură imparabilă de credibilitate dacă s-a produs flagrantul şi nu şi-a adus aminte de ceva unul cu cătuşe la mână, adăugând că nu l-ar fi suspectat pe primarul general de corupţie şi nici nu a primit vreo sesizare cât a fost preşedinte.

2082 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Oprescu nu are nicio şansă decât să meargă la beci dacă a existat flagrantul

Traian Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Este, dacă vreţi, o lovitură imparabilă de credibilitate, că nu e ceva de care şi-a adus aminte unul cu cătuşele la mâna în faţa procurorului. S-a produs flargrantul, ceea ce nu lasă drept de replică şi nici de explicaţie. Asta e" a comentat Traian Băsescu, duminică seara, la B1TV.

Fostul preşedinte a mai spus că timp de 10 ani cât a fost la Palatul Cotroceni nu a primit nicio sesizare în privinţa unor ilegalităţi comise de primarul Sorin Oprescu, adăugând că, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, i-ar fi transmis un semnal public.

"Vă asigur că în 10 ani nu îmi aduc aminte să fi primit o singură sesizare legată de ilegalităţi comise de Sorin Oprescu, o singură sesizare nu-mi aduc aminte să fi primit. Vă mai spun un lucru, de regulă, dacă primeam sesizări, nu mă limităm să le bag în sertar. Îi dădeam un semnal ori puneam mâna pe telefon (...) Dar nu a fost cazul lui Sorin Oprescu. Sorin Oprescu nu e tipul de politician peste care să treci uşor cu vederea, e primarul Capitalei, e al doilea om ca număr de voturi după preşedintele României", a arătat Băsescu.

El a mai spus că nu s-ar fi aşteptat ca acesta să fie acuzat de fapte de corupţie întrucât nu era un om care să aibă nevoie de bani, era profesor universitar, chirurg, nu avea probleme de viaţă şi era un om relaxat, "părea foarte demn".

"Sunt doi oameni pentru care aş fi spus <este imposibil> Chiliman şi Oprescu, mi se părea că Oprescu e un om atât de relaxat şi fără probleme de viaţă. E profesor universitar, e chirurg, aveam aşa o imagine", a declarat fostul preşedinte la postul de televiziune B1.

Fostul şef de stat a mai precizat că dacă a existat un flagrant în cazul lui Oprescu, acesta "nu are nicio şansă în faţa procurorului decât să meargă în beci".

Pe de altă parte, el a sugerat că PNL este partidul care va beneficia de ieşirea lui Oprescu din competiţia politică din 2016 şi a criticat reacţia copreşedintelui liberal Alina Gorghiu, căreia i-a transmis că partidul său l-a susţinut pe actualul edil în bătălia electorală din 2012.

"Acum scoaterea din competiţie a lui Sorin Oprescu serveşte... mă tem că putem intui cui... D-na Gorghiu a sărit în sus imediat. Uită că fost susţinut de USL ca şi candidat independent. Măcar puţină decenţă ar trebui să funcţioneze. Ne spune despre administraţia curată a PNL, păi Chiliman se pare că e de la PNL", a mai comentat Băsescu.

El şi-a amintit şi de alegerile locale din 2000, atunci când l-a învins pe Oprescu în cursa pentru Primăria Capitalei, câştigând primul mandat de primar.

"Mi-am făcut datoria faţă de orice PSD-ist pe care l-am întâlnit în cariera mea politică şi l-am bătut şi pe el. L-am bătut şi pe el, pe Năstase, Geoană şi cine o mai fi fost. A fost cea mai spectaculoasă victorie pe care am avut-o în carierea mea politică. Sorin Oprescu avea 44% în primul tur. A fost o răsturnare spectaculoasă în turul doi", a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă intenţionează să mai candideze la Primăria Capitalei, el a răspuns: "Nu, în acest moment nu. După ce ai fost 10 ani preşedinte...".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici