Video Băsescu, partidelor: Lăsaţi candidaţii la prezidenţiale în campanie, partidele să guverneze

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, marţi, partidelor prezente la Cotroceni, să lase candidaţii la prezidenţiale "să facă campanii ieftine", iar formaţiunile poilitice să se ocupe de guvernare.

17 afișări

"Observ că una din marile mize ale frământărilor politice este legată de alegerile prezidenţiale. Eu am înţeles spiritul şi litera Constituţiei altfel. Decalarea alegerilor prezidenţiale de alegerile parlamentare s-a făcut exact pentru a angaja mai puţin partidele în această bătălie", a spus Băsescu.

El a făcut apel partidelor parlamentare să lase candidaţii să desfăşoare campanii, iar partidele să guverneze.

"Cred că este o confuzie. Lăsaţi candidaţi la prezidenţiale să desfăşoare campanii, iar partidele să guverneze. Este un apel pe care îl adresez tuturor partidelor parlamentare. Lăsaţi candidaţii la prezidenţiale să-şi facă nişte campanii ieftine. Nu vă angajaţi cu fonduri şi cu bătălii politice, pentru că partidele trebuie să guverneze. Preşedinţii guvernează mai puţin, au atribuţiuni constituţionale limitate", a continuat el.

Băsescu a mai spus că are rugămintea de a se înceta să se mai privească alegerile prezidenţiale ca pe alegerile parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici