Băsescu: Pe Antonescu l-am ajutat când organizaţia de Tulcea nu-l mai primea să candideze, în 2004

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că l-a ajutat pe liderul PNL Crin Antonescu "într-un moment de criză", în 2004, când organizaţia de Tulcea nu-l mai "primea" să candideze la alegerile parlamentare şi, la rugămintea lui Teodor Stolojan, l-a pus pe lista de la Bucureşti.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pe Antonescu l-am ajutat când organizaţia de Tulcea nu-l mai primea să candideze, în 2004

Băsescu: Pe Antonescu l-am ajutat când organizaţia de Tulcea nu-l mai primea să candideze, în 2004 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pe Crin Antonescu l-am ajutat într-un moment de criză a lui, când nu-l mai primea nicio organizaţie să candideze undeva, era deputat de Tulcea şi organizaţia de Tulcea nu l-a mai primit să candideze pe listele ei, în 2004", a spus Băsescu la B1 Tv.

El a menţionat că, "la schimbarea de ştafetă", Teodor Stolojan l-a rugat să aibă grijă, rămânând liderul Alinaţei, că acesta a avut o situaţie grea, să poată să candideze undeva.

"L-am pus pe lista de Bucureşti", a precizat Traian Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, situaţia grea a lui Antonescu era de ultim moment, dar, aşa cum nu se duce acum la Parlament şi are 1% prezenţă, la fel a făcut ca parlamentar de Tulcea, încât s-a ajuns la o intervenţie să-l pună undeva pe o listă, că nu-l mai primea organizaţia unde fusese deputat timp de patru ani.

"Îi ştiu pe amândoi (pe Crin Antonescu şi Victor Ponta - n.r.), de aceea îmi este puţin dificil să le tolerez agresivitatea şi obrăznicia", a continuat Băsescu, susţinând că amândoi s-au întâlnit cu el în momente în care li se părea că trebuie ajutaţi şi aveau cu totul alt ton atunci.

Traian Băsescu a mai spus că el, spre exemplu, a considerat întotdeauna că datorează foarte mult unui om politic, anume lui Petre Roman.

"Chiar când a fost acid la adresa mea, n-aţi văzut niciodată o reacţie publică a mea la adresa lui Petre Rroman şi nici nu veţi vedea. Când treci prin faţa unui om care la un moment dat a spus: «Du-te, ţi-am deschis uşa, dacă poţi, câştigă», ai un sentiment de respect", a continuat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici