Băsescu: Ponta şi Antonescu au deficienţe mari în a înţelege politica

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la 10Tv, că, spre deosebire de Miron Mitrea, Ion Iliescu sau Adrian Năstase, liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu "au deficienţe mari în a înţelege politica"

489 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ponta şi Antonescu au deficienţe mari în a înţelege politica

Băsescu: Ponta şi Antonescu au deficienţe mari în a înţelege politica (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Dincolo de faptul că avem păreri ireconciliabile eu şi Ion Iliescu, nu pot să nu recunosc că e un politician solid în abordarea lui, chiar dacă viziunea noastră e total diferită. Păi comparaţi-l pe Mitrea cu Ponta. Vă rog eu, spuneţi-mi care vi se pare matur şi serios? Nu Ion Iliescu, că aş jigni, să nu stea astea două nume unul lângă altul, l-aş jigni pe Iliescu. Cu cine credeţi că aţi putea avea un dialog inteligent? O spun eu, cu Mitrea", a declarat Traian Băsescu la 10 TV.

El a adăugat că Victor Ponta şi Crin Antonescu "nu au cum să crească, pentru că au deficienţe mari în a înţelege politica".

"Spre exemplu, mă uitam acum, după doi ani de când refuză să vină la întâlniri, la Cotroceni. Au venit ca doi oameni puşi pe harţă pentru imaginea lor. Să vii tu fără ceilalalţi oameni din partide… Cine sunteţi voi, măi, voi doi? Pe urmă, eu chemasem partidele acolo", a mai spus şeful statului.

El a menţionat că cei doi lideri ai USL "astăzi sunt preşedinţi, mâine nu sunt".

"Aş fi vrut să am o discuţie cu nişte oameni din partide, pentru că făcusem o ofertă serioasă şi le cerusem sprijinul, inclusiv pe problema regionalizării. Ei m-ar fi putut ajuta să o rezolvăm. Nu, pentru ei obiectivul politic a fost să discrediteze această întâlnire. Foarte bine, dacă atâta minte aveţi, vă tratez şi eu ca atare. Sau propunerea aceea ridicolă să punem guvern de tehnocraţi, să facem alegeri anticipate. Numai ca politician care mai ajungi prin Parlament din când în când trebuie să ştii că un proces de lansare a unor alegeri anticipate pe actuala Constituţie necesită cel puţin patru luni. (…) Câtă minte trebuie să ai ca, într-o ţară aflată în dificultate economică, să declanşezi alegeri anticipate cu o perioadă de patru luni de instabilitate politică", a mai spus şeful statului.

De asemenea, întrebat dacă i-ar fi luat în consideraţie pe Antonescu şi pe Ponta dacă ar fi propus ca USL să intre la guvernare, Traian Băsescu a afirmat că ar fi vorbit cu ei "vreo două ceasuri".

"Amânam şi PDL la întâlnire, dacă veneau cu o treabă serioasă", a mai spus Băsescu, afirmând că ar accepta ca USL să intre la guvernare dacă ar continua reformele.

De asemenea, el a apreciat că, dintre Ponta şi Năstase, ultimul ar fi de dorit pentru PSD ca eventual candidat într-o competiţie electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici