Băsescu: Riscăm la raportul Comisiei Europene să se facă menţiunea că nu mai respectăm criteriile de la Copenhaga

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că există riscul ca în raportul Comisiei Europene pe MCV să se facă menţiunea că România nu mai respectă criteriile tratatului de la Copenhaga.

220 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Riscăm la raportul Comisiei Europene să se facă menţiunea că nu mai respectăm criteriile de la Copenhaga

Băsescu: Riscăm la raportul Comisiei Europene să se facă menţiunea că nu mai respectăm criteriile de la Copenhaga

"La raportul din decembrie riscăm să avem o menţiune că România nu mai respectă criterii de la Copenhaga, criteriile politice", a afirmat Băsescu.

El a ţinut să sublinieze că exprimă "o îngrijorare profundă".

"Nu este o declaraţie de presă politicianistă, este o îngrijorare profundă, pentru că eu sunt convins că dacă nu reacţionăm corect ca şi politicieni la consolidarea părerii că România şi-a reintrat în cadenţa statului de drept, riscăm extraordinar de mult nu pentru politicieni din păcate. Românii vor plăti factura iresponsabilităţii politicienilor", a mai susţinut preşedintele Traian Băsescu.

El a precizat că aceste "consecinţe" pot fi observate atât în cazul aderării la spaţiul Schengen, cât şi a fondurilor europene.

În plus, şeful statului a făcut referire inclusiv la declaraţiile legate de o posibilă nouă suspendare a sa din funcţie.

"Cei care mai cred că este esenţială îndepărtarea preşedintelui ca să poată să pună sub control politic instituţiile justiţiei, instituţii de securitate naţională, le garantez că se înşeală. Nici nu vor putea să-şi atingă obiectivul, iar cu mine nu vor putea negocia independenţa acestor instituţii ale statului de drept create să fie independente", a mai declarat Băsescu.

Totodată, el a ţinut să respingă acuzaţiile privind implicarea sa în campania electorală.

"N-am intrat în nicio campanie, dar sunt îngrijorat că actualul Parlament îşi termină mandatul în decembrie şi nu va mai fi timp să corectăm ceea ce este de corectat până la raport, iar raportul riscă să fie dezastruos pentru România", a mai explicat Băsescu.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici