Băsescu: România nu are nevoie de un preşedinte care să facă să se aştearnă liniştea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pentru Calea Europeană, că România nu are nevoie de un preşedinte care să facă "să se aştearnă liniştea" în viaţa politică şi a instituţiilor statului, menţionând că "furturile şi ilegalităţile se fac în linişte deplină".

763 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România nu are nevoie de un preşedinte care să facă să se aştearnă liniştea

Traian Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"România nu are nevoie de un preşedinte care să facă «să se aştearnă liniştea» în viaţa politică şi a instituţiilor statului. România are partide şi instituţii încă prea departe de a fi perfecte, ceea ce face
 obligatorii intervenţiile publice ale preşedintelui ţării ca element de presiune pentru corectarea lucrurilor. Este, însă, foarte adevărat că populaţia are nevoie să vadă instituţiile statului lucrând împreună pentru atingerea obiectivelor naţionale şi atunci preşedintele trebuie trebuie să găsească o cale de mijloc, dar acest lucru nu ţine numai de el, ci şi de Guvern, de Parlament şi de CSM", spune Băsescu, citat de Calea Europeană.

Potrivit preşedintelui, "toate ilegalităţile se fac în linişte deplină".

"Până la urmă eventualele poziţii publice ale preşedintelui legat de funcţionarea unor instituţii sunt o obligaţie a acestuia, iar cele semnalate trebuie corectate şi nu există motive să genereze necolaborarea între instituţii. Şi, hai să fim corecţi până la capăt: cei care, într-o ţară ca România, vor o linişte totală, trebuie să ştie că toate furturile, toate ilegalităţile se fac în linişte, în linişte deplină", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici