Băsescu spune că a înotat în piscina de la Vila Dante până la suspendarea sa din funcţie

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, joi seară, că a obişnuit să înoate la Vila Dante din momentul în care a fost operat pentru hernie de disc şi până la momentul în care a fost suspendat din funcţie, menţionând că nu a cerut să îi fie atribuită această locuinţă.

1767 afișări
Imaginea articolului Băsescu spune că a înotat în piscina de la Vila Dante până la suspendarea sa din funcţie

Băsescu spune că a înotat în piscina de la Vila Dante până la suspendarea sa din funcţie

El a fost întrebat, într-o emisiune la OTV, când a fost ultima oară în piscina de la Vila Dante.

"Înainte de suspendare", a răspuns Băsescu, însă a precizat că nu a dorit ca Vila Dante să-i fie atribuită după finalizarea mandatului.

"Eu nu am cerut niciodată să-mi pregătească cineva o vilă şi nici Administraţia Prezidenţială, deci nu există o astfel de solicitare, nici verbală, nici scrisă, în niciun fel", a susţinut preşedintele suspendat.

În ceea ce priveşte piscina de la Vila Dante, Băsescu a afirmat că nu crede că a fost renovată vreodată.

"Eu, de când am făcut operaţia la spate, acolo înot, că e gard în gard cu mine, după aia îmi văd de treabă. (...) E o poartă, păzită, pentru că şi Dante e lipită de Lac 3, unde locuiesc eu", a explicat Băsescu.

El a spus că inclusiv iarna obişnuieşte să înoate la Vila Dante, iar după ce părăseşte piscina merge prin zăpadă la Vila Lac 3.

Preşedintele suspendat a precizat că înoată în piscina Vilei Dante, pentru că Vila Lac 3, care este stabilită prin HG drept reşedinţă a preşedintelui României, nu există piscină. El a menţionat că, după terminarea mandatului, nu va putea să rămână în Vila Lac 3, unde locuieşte acum, pentru că aceasta este reşedinţa preşedintelui în funcţie.

Băsescu a explicat şi că locuinţa pentru un fost şef de stat se stabileşte tot prin Hotărâre de Guvern, după încetarea mandatului respectivului preşedinte al ţării, care nu are niciun cuvânt de spus în această privinţă.

Traian Băsescu a spus că nu a folosit Vila Dante şi că nu a ales nici mobilierul acesteia.

"Niciodată nu am ales niciun parchet, nici mobilier şi nu există nicio solicitare a mea pentru acea vilă", a precizat Băsescu.

Conducerea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a transmis Guvernului o nouă adresă privind Vila Dante, în care susţine că destinaţia fiecărei camere şi mobilierul necesar au fost stabilite, în perioada aprilie-decembrie 2011, "exclusiv de către constructor şi Administraţia Prezidenţială".

Adresa a fost transmisă de RA-APPS în urma unei noi solicitări a Secretariatului General al Guvernului (SGG) şi prezentată, joi seara, de premierul Victor Ponta la Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici