Băsescu: Sunt convins că între ţară şi partide românii vor alege ţara

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, le-a spus, sâmbătă, participanţilor la mitingul de la Iaşi, că este convins că în 29 iulie "poporul român va da o lecţie teribilă clasei politice", respectiv "salvarea României" şi că între ţară şi partide românii vor alege ţara.

281 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sunt convins că între ţară şi partide românii vor alege ţara

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Traian Băsescu le-a spus celor peste 10.000 de participanţi la mitingul din Piaţa Palatului Culturii din Iaşi că foarte mulţi, precum Crin Antonescu, Victor Ponta, parlamentari, între care ieşeanul Relu Fenechiu, au afirmat că Uniunea Europeană trebuie să nu se bage "în treburile noastre".

"Păi noi ne-am băgat în UE, iar UE e un club de state care respectă nişte valori. Iar valorile democraţiei, valorile statului de drept sunt esenţiale pentru a fi parte a aceste familii. De aceea, putem circula liber în UE, de aceea putem munci în UE, de aceea ni se dau subvenţii la agricultură, de aceea ni se dau bani să construim autostrăzi. Iar atunci când nu respecţi regulile statului de drept nici circulaţia liberă, nici banii nu mai sunt garantaţi", a spus Băsescu.

El a susţinut că aceia care l-au suspendat au crezut că dacă este un preşedinte la mijlocul celui de-al doilea mandat sondajele sunt valabile şi la referendum.

"Aş vrea să vă asigur de un lucru: nu sunt valabile, pentru că romanii îşi vor apăra ţara şi demnitatea şi, de ce nu, şi preşedintele", a susţinut Băsescu.

Traian Băsescu a arătat că în ultimii ani "una din spaimele infractorilor din politică a fost justiţia", iar ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani îi înspăimântă, realizând că toţi, pas cu pas, unul câte unul, vor veni să răspundă în faţa legii.

Băsescu a menţionat că Corneliu Iacobov "e bine parcat la Rahova", Sorin Ovidiu Vîntu "e coleg cu el", un alt coleg este Ioan Avram Mureşan, care "va gândi vreo 7 ani cum s-a jucat cu rezervele statului", iar fostul premier Adrian Năstase "nu s-a jenat să meargă să le fie coleg".

"Marea problemă este că vor veni şi mulţi alţii, pentru că marele meu obiectiv a fost independenţa justiţiei. (...) Am numit la Parchet, la DNA, magistraţi cinstiţi, care iubesc legea şi acest lucru îi înspăimântă pe uselişti cel mai tare. Ei vor să redobândească controlul asupra justiţiei. Iar voi pe 29 le veţi spune: «Nu, asta nu se poate, domnule şef»", le-a mai spus Traian Băsescu participanţilor la miting.

El a amintit că, în 2009, 85% din români au votat că vor Parlament unicameral şi 300 de parlamentari.

"A fost referendum validat de Curtea Constituţională. Sigur că da, parlamentarii au refuzat punerea în aplicare a acelui referendum pe care l-a cerut poporul. Astăzi, Parlamentul a stabilit un alt referendum, de data aceasta să întrebe poporul despre suspendarea preşedintelui. Când au fost cinstiţi crezând în referendum? (...) Eu cred că nu vor fi niciodată cinstiţi pentru că ce se trage din comunişti face cum au făcut comuniştii exact pe 29 iulie 1947, adică au scos partidele democratice, atunci PNŢCD, în afara legii. Ei ar vrea să scoată democraţia în afara legii, iar noi toţi o să le spunem «Nu»", a adăugat Băsescu.

Traian Băsescu şi-a exprimat convingerea că "poporul român va da o lecţie teribilă clasei politice în 29 iulie, iar asta va fi salvarea României".

"România are şansa unică: şansa ca poporul ei să vină pe 29 şi să restabilească statul de drept şi să reintroducă România între statele europene. Sunt convins că între ţară şi partide românii vor alege ţara. Voi sunteţi aici stăpâni, nu partidele", le-a mai spus preşedintele suspendat participanţilor.

"Dragi români, vă spun la revedere, ne vedem pe 29, mergeţi la urne, spuneţi «Nu» şi salvaţi ţara de la izolare", a mai spus Băsescu.

La final, doi tineri au adus "flacăra democraţiei" aprinsă săptămâna trecută la mitingul de la Cluj şi care a fost purtată până la Iaşi.

"Sunt convins că românii vor ţine aprinsă prin votul lor flacăra democraţiei, spuneţi «Nu» loviturii de stat", i-a îndemnat Băsescu pe oameni, precizând că în continuare flacăra va fi purtată până la Bucureşti, la ultimul miting organizat pentru susţinerea sa.

După ce a coborât de pe podiumul din mijlocul mulţimii, Traian Băsescu a urcat pe scena din piaţă, de unde vorbiseră liderii PDL, spunându-le oamenilor că vrea să îi vadă şi de acolo şi îndemnându-i din nou să meargă la vot. El a coborât şi a făcut o baie de mulţime, apoi a plecat spre hotrelul unde este cazat, însoţit de câteva sute de oameni.

În timpul discursului preşedintelui suspendat, zeci de simpatizanţi ai USL aflaţi lângă clădirea Prefecturii au început să scandeze "Jos Băsescu", însă aceştia au fost acoperiţi de scandările susţinătorilor lui Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici