Băsescu: Tăriceanu a fost un premier catastrofal, este un om fără caracter

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, într-o emisiune la B1Tv, că Tăriceanu a fost un "premier catastrofal" şi este un "om fără caracter", care a distrus economia.

506 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Tăriceanu a fost un premier catastrofal, este un om fără caracter

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Tăriceanu a fost un premier catastrofal, cu o furie extraordinară împotriva viitorului economiei. Să ai o asemnea economie naţională şi să faci deficit de 5,4% este de neconceput. Nu puteam să-i mai dau un mandat din două motive. În primul rând, a distrus echilibrele macroeconomice, în al doilea rând nu a avut urmă de caracter. O fi el frumos, o avea papion, dar când vine vorba de caracter...", a spus şeful statului la B1Tv.

El a mai spus că, după alegerile anterioare, Emil Boc şi Vasile Blaga au mers la PNL "să-i roage să vină în guvernare".

"Răspunsul liberalilor a fost: «ieşiţi afară, venim cu o singură condiţie - dacă ne daţi primul ministru». Eu, care avusesem lecţia lui Tăriceanu... Gândiţi-vă că nici nu ştiu dacă mai aveam acord scris în Alianţa DA... Nu a mai putut candida domnul Stolojan, l-am înlocuit eu... Nu cred că a mai stat cineva să scrie protocolul, iar în protocol se menţiona că PDL dă prim-ministru. Am fost extrem de corect cu liberalii şi cu Tăriceanu, le-am dat funcţia de prim-ministru. Care a fost rezultatul? La scurt timp, domnul Tăriceanu susţinea cu toată tăria suspendarea preşedintelui. Păi cum să-i mai fi dat lui Tăriceanu, care a şi dus finanţele publice în catastrofă?", a mai spus şeful statului.

El a mai afirmat că fostul comisar european pentru probleme economice şi monetare Joaquin Almunia îl avertiza pe Varujan Vosganian că România a derapat din punct de vedere al finanţelor publice.

"Au ascuns toatre scrisorile astea şi au făcut ceea ce au făcut", a adăugat Băsescu.

De asemenea, el a mai spus că îi va încdredinţa mandatul de premier unei persoane în care să aibă încredere, afirmând că, exceptându-l pe Emil Boc, mai sunt şi alte persoane în care să aibă încredere.

"Sunt tehnocraţi care ar putea fi prim-miniştri. Problema este apolitică, dacă acceptă coaliţia sau nu, asta e problema", a conchis şeful statului, întrebat despre varianta unui tehnocrat pentru funcţia de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici