Băsescu transmite un mesaj de felicitare preşedintelui Italiei cu prilejul realegerii în funcţie

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj de felicitare preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, menţionând că realegerea în funcţie reprezintă "semnalul continuării promovării valorilor şi principiilor" pe care acesta le-a susţinut pe durata primului mandat.

479 afișări
Imaginea articolului Băsescu transmite un mesaj de felicitare preşedintelui Italiei cu prilejul realegerii în funcţie

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez cele mai sincere felicitări cu prilejul realegerii în funcţia de preşedinte al Republicii Italiene. Realegerea dumneavoastră reprezintă semnalul continuării promovării valorilor şi principiilor pe care le-aţi susţinut cu îndârjire şi pe durata primului mandat", menţionează preşedintele Băsescu, în mesajul transmis lui Giorgio Napolitano, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Traian Băsescu a adăugat în mesaj că foloseşte această ocazie pentru a-şi exprima, din nou, "aprecierea pentru prietenia strânsă care leagă popoarele noastre şi pentru bunele relaţii de colaborare dintre România şi Italia".

"De asemenea, doresc, domnule Preşedinte, să vă mulţumesc în numele celui în jur de un milion de cetăţeni români care trăiesc în Italia pentru ospitalitatea pe care statul italian le-o oferă. Consider că popoarele noastre aparţin unui spaţiu comun de istorie şi civilizaţie, ale cărui valori suntem datori să le apărăm şi să le cultivăm pe calea dialogului, a cunoaşterii reciproce şi a solidarităţii", se mai arată în mesajul preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a obţinut un nou mandat, în cursul unui vot desfăşurat sâmbătă în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici