Băsescu: Voi încerca să conving clasa politică să facem şi pasul următor, uninominal adevărat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR 1, că va încerca să convingă clasa politică să adopte "uninominal adevărat", într-un singur tur de scrutin sau în două tururi.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Voi încerca să conving clasa politică să facem şi pasul următor, uninominal adevărat

Băsescu: Voi încerca să conving clasa politică să facem şi pasul următor, uninominal adevărat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Dacă discutăm de reforma politică, eu voi încerca să conving clasa politică să facem şi pasul următor, uninominal adevărat, adică ori în două tururi ori într-un singur tur şi cel care e pe locul întâi să intre în Parlament", a spus şeful statului la TVR 1.

Preşedintele Băsescu a mai arătat şi într-o emisiune televizată din luna aprilie că susţine votul uninominal într-un singur tur sau în două tururi.

"Eu sunt un partizan al pragului de 10%. Dar, cel mai corect, dincolo de prag, de neprag, (ar fi nevoie de - n.r.) uninominal într-un singur tur sau în două tururi. Asta va crea două mari partide care vor alterna la putere cu sprijinul unui partid mai mic, eventual. Cât timp vom sta tot în Coaliţii, nu vom avea guvernări coerente", a spus atunci Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici