Blaga: Dacă PNL face moţiune de cenzură doar ca vendetă la adresa PSD sau UDMR, noi nu achiesăm

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că democrat liberalii au finalizat cartea neagră a guvernării USL şi vor iniţia o moţiune de cenzură, menţionând însă că dacă PNL va iniţia un demers similar "doar ca o vendetă" la adresa PSD sau UDMR, atunci partidul său nu va achiesa.

250 afișări
Imaginea articolului Blaga: Dacă PNL face moţiune de cenzură doar ca vendetă la adresa PSD sau UDMR, noi nu achiesăm

Preşedintele PDL Vasile Blaga (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Blaga a precizat, înainte de şedinţa BPN al PDL, că nu a discutat cu colegii din opoziţie şi este "tare curios" să vadă dacă liberalii vor iniţia o moţiune de cenzură.

"Nu am discutat cu ceilalţi din opoziţie. Nici ei cu noi, e adevărat. Nu ştiu care e poziţia PNL în acest moment, sunt tare curios să vedem, pentru că ei, dacă vor iniţia o moţiune de cenzură doar ca o vendetă la adresa PSD sau UDMR, noi nu vom achiesa la asta", a spus Blaga.

Întrebat ce şanse ar avea o moţiune de cenzură să doboare Guvernul Ponta, Vasile Blaga a răspuns: "După câte am văzut noi marţea trecută, domnul Ponta are o majoritate suficientă în Parlament".

Blaga a mai spus că democrat-liberalii au finalizat pe cartea neagră a guvernării USL şi vor să iniţieze o moţiune de cenzură, dar nu ştiu cine o va mai semna.

El a arătat că i-a invitat public pe reprezentanţii opoziţiei să susţine demersul, iar unii dintre ei au spus că nu-şi doresc să colaboreze cu democrat-liberalii.

"I-am invitat public deja şi o să şi discutăm cu ei, asta nu este nicio problemă. Dar public noi i-am invitat. Dânşii au spus că deocamdată nu-şi doresc să colaboreze cu noi în opoziţie", a adăugat Blaga.

El a mai spus că programul trimis de Victor Ponta este "pur şi simplu o bătaie de joc", "nu are niciun fel de viziune şi nu se fundamentează pe nimic".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că nu a citit, deocamdată, programul de guvernare al Guvernului, dar că acesta va fi analizat, iar apoi liberalii vor decide dacă iniţiază sau nu o moţiune de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici