Blaga, întrebat dacă Băsescu trebuie să plece dacă măsurile eşuează: Guvernul guvernează, nu Băsescu

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, la Pro TV, că partidul se va consulta mereu cu Traian Băsescu şi că nu şeful statului este cel care trebuie să plece în cazul în care măsurile asumate eşuează, pentru că Guvernul este cel care guvernează, nu preşedintele.

22 afișări
Imaginea articolului Blaga, întrebat dacă Băsescu trebuie să plece dacă măsurile eşuează: Guvernul guvernează, nu Băsescu

Blaga, întrebat dacă Băsescu trebuie să plece dacă măsurile eşuează: Guvernul guvernează, nu Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Niciodată nu s-a pus şi nu ne punem problema de a nu ne consulta cu preşedintele Traian Băsescu. Nu se pune această problemă la PDL", a adăugat Vasile Blaga la Pro Tv.

Întrebat dacă trebuie să plece şi Traian Băsescu, nu numai Guvernul, în cazul în care măsurile eşuează, Blaga a spus că "Guvernul guvernează, nu Traian Băsescu".

"Nici pe departe, Aceste măsuri au fost convenite cu specialişti. Guvernul guvernează, nu Traian Băsescu", a răspuns Blaga.

Întrebat în legătură cu criticile pe care şeful statului le-ar fi făcut la adresa lui Radu Berceanu pentru sintagma "minciuni prin omisiune", Blaga a spus că ministrul Transporturilor ar trebui să fie sancţionat dacă a spus acest lucru.

"Eu am citit mai departe transcriptul. Nu a spus aşa ceva, pentru că şi eu eram curios. A spus: nu am minţit în campania electorală", a explicat Blaga.

În legătură cu întâlnirea de la Snagov cu Traian Băsescu, Blaga a mai spus că aceasta a avut loc la solicitarea PDL.

La începutul lunii iunie, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat pentru ziarul "Gândul", că în campania electorală nu a existat niciun partid atât de "sinucigaş" încât să spună că "ne ducem spre prăpastie", democrat-liberalul apreciind că este vorba despre "minciună prin omisiune".

Cotidianul "Evenimentul Zilei" a scris ulterior, citând surse participante la întâlnirea de la Snagov, că şeful statului i s-a adresat ministrului Radu Berceanu, care invoca "minciunile prin omisiune" din 2009.

"Berceanu, eşti? Tu ai minţit în campanie, nu eu! Explică-le oamenilor!", ar fi spus Băsescu, potrivit sursei citate.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în luna mai, întrebat cine îşi asumă răspunderea din punct de vedere politic dacă programul legat de reducerile salariale şi de pensii eşuează, că în această situaţie sunt Guvernul şi Parlamentul. "Guvern şi Parlament, e un parteneriat aici. Că dacă Parlamentul nu aprobă legislaţia de care Guvernul are nevoie pentru a pune în aplicare programul...", a spus Băsescu.

Întrebat dacă nu şi preşedintele, Băsescu a răspuns că şeful statului "poate face anunţuri, nu poate tăia salarii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici