Blaga: Nu cred că va cădea Guvernul în urma moţiunii de cenzură

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, într-o emisiune difuzată duminică de ProTV, că nu crede că Guvernul va cădea în urma moţiunii de cenzură şi că speră ca măsurile de austeritate să fie aprobate, în cazul unei sesizări, şi de Curtea Constituţională.

15 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu cred că va cădea Guvernul în urma moţiunii de cenzură

Blaga: Nu cred că va cădea Guvernul în urma moţiunii de cenzură (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Nu cred că Guvernul va cădea, nu cred că moţiunea va trece, pentru că formaţiunile politice, cele trei, şi minorităţile au declarat, toate, că susţin Guvernul", a precizat Blaga la ProTv.

El a fost întrebat despre scrisoarea trimisă Parlamentului de către Traian Băsescu, în care preşedintele arăta că moţiunea ar fi trebuit dezbătută în trei zile de la prezentarea în plen.

Blaga a precizat că şeful statului avea dreptate, dar că până la urmă s-a decis ca dezbaterea să aibă loc marţi.

Ministrul de Interne a arătat că el nu ar fi de acord să se facă o plângere la Curtea Constituţională dacă moţiunea de cenzură ar trece.

"Eu nu aş face o plângere la Curtea Constituţională în ipoteza puţin probabilă că moţiunea va trece. Un Guvern trebuie să demonstreze că are sau nu susţinere parlamentară", a opinat Blaga.

El a mai spus nu crede că CC ar respinge măsurile, menţionând că acest lucru s-ar întâmpla, totul ar trebui regândit.

Vasile Blaga a mai spus "că nu e nicio plăcere pentru un partid de guvernământ să taie din salariile bugetarilor şi din pensii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici