Blaga: Nici gând să renunţ la candidatura pentru şefia PDL

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, susţine că nu are de gând să renunţe la candidatura pentru şefia partidului.

29 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nici gând să renunţ la candidatura pentru şefia PDL

Blaga: Nici gând să renunţ la candidatura pentru şefia PDL (Imagine. Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Nici gând să renunţ la candidatură. Fiecare poate să declare ce vrea, e problema lor ce afirmaţii fac în presă", a declarat, miercuri, Vasile Blaga pentru realitatea.net, referindu-se la cei care lansează informaţii despre retragerea sa.

"Nu e vorba doar de mine aici. Suntem o echipă şi depunem împreună moţiunea", a mai spus Blaga.

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica susţine, într-un interviu publicat miercuri de "România Liberă", că tradiţionaliştii care îl susţin pe Vasile Blaga vor veni, mai devreme sau mai târziu, în jurul orientării reformist-moderate, condusă de Emil Boc, în echipa căruia îşi pot găsi loc şi Blaga sau Macovei.

Stoica explică faptul că în ultimele luni s-au conturat două mişcări: una radicală reformistă şi alta conservatoare.

"Din fericire, în ultimele săptămâni a apărut şi a treia orientare, care este una de echilibru, care îşi însuşeşte şi căile transformării PDL, dar care, în acelaşi timp, are maturitatea de a înţelege că nu cu minorităţile se câştigă bătăliile, cu minorităţile se fac programele, dar în jurul lor e nevoie de majorităţi. Această orientare de echilibru este garanţia reuşitei la Convenţia Naţională", susţine Valeriu Stoica.

El menţionează că Emil Boc nu poate schimba de unul singur PDL.

"Eu vorbesc despre o echipă din care face parte şi Emil Boc. Dacă vrem să schimbăm felul în care se face politică în România în ultimii ani, trebuie să schimbăm şi în PDL modul de a face politică şi nu putem produce schimbări cu trei voturi. Cele trei voturi vor fi foarte bune când va avea loc confruntarea finală dintre cei doi candidaţi. Eu cred că după Convenţia Naţională sau chiar înainte şi Vasile Blaga, şi susţinătorii lui vor veni lângă echipa Boc", adaugă Stoica.

Întrebat dacă Vasile Blaga ar putea renunţa la marea bătălie, văzând că nu are şanse, Valeriu Stoica precizează: "Am spus doar că şi tradiţionaliştii care-l susţin pe Blaga vor veni, mai devreme sau mai târziu, în jurul acestei orientări reformist-moderate, condusă de Emil Boc".

Liderii PDL Videanu şi Sorin Frunzăverde, doi dintre susţinătorii lui Vasile Blaga, au propus, luni, la şedinţa Biroului Permanent Naţional, amânarea alegerilor pentru conducerea partidului, dar propunerea nu a fost votată, potrivit ziarului "Gândul", care citează surse democrat-liberale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici