Blaga: PDL iniţiază Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor. Invităm pe cei nemulţumiţi de revizuire

PDL a decis, marţi, să iniţieze Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor, condusă de un comitet de iniţiativă în frunte cu Radu Carp, a anunţat preşedintele PDL Vasile Blaga, arătând că invită să participe la aceasta partidele de opoziţie, ONG, simpli cetăţeni nemulţumiţi de revizuirea Constituţiei.

189 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL iniţiază Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor. Invităm pe cei nemulţumiţi de revizuire

Preşedintele PDL, Vasile Blaga (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a făcut acest anunţ după şedinţa BPN, precizând că din acest comitet de iniţiativă condus de Radu Carp fac parte Anca Boagiu, Liviu Negoiţă, Alin Tişe, Adriana Săftoiu, Ioan Oltean, Radu F. Alexandru, Cristina Trăilă şi Valeria Schelean.

"Am decis astăzi să iniţiem Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor, Constituţia pentru România, nu pentru USL şi invităm să participe partidele parlamentare de opoziţie, partidele neparlamentare, simpli cetăţeni, ONG-uri, nemulţumiţi de revizuirea Constituţiei", a precizat Vasile Blaga.

El a spus că acest comitet de iniţiativă urmează să ia legătură cu partidele de opoziţie, să stabilească un calendar de informare a cetăţenilor şi de proteste faţă de proiectul de revizuire a Constituţiei, arătând că cel mai importat lucru este ca cetăţeanul să fie informat şi că vor fi întâlniri cu cetăţenii, conferinţe de presă.

La aceste întâlniri cu cetăţenii vor fi prezentate propunerile PDL şi ale celorlalte formaţiuni din Coaliţie în oglindă cu propunerile USL privind revizuirea Constituţiei.

El a spus că partidele de opoziţie se vor alătura acestui demers, mai puţin UDMR, dar şi cetăţeni care au votat referendumul privind Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

Blaga a criticat proiectul de revizuire a Constituţiei, considerând că este o variantă "posttraumatică, resentimentară şi extrem de periculoasă pentru democraţie" şi că mai mult de jumătate din amendamentele depuse de USL se referă la reducerea prerogativelor preşedintelui.

"Să considerăm că această variantă de Constituţie este una posttraumatică, una resentimentară, extrem de periculoasă pentru democraţia din România. Mai mult de jumătate din amendamentele depuse de USL se referă la reducerea prerogativelor preşedintelui. Am ajuns la a defini o replică aproape parlamentară. Majoritatea USL şi-a subordonat toate instituţiile statului", a spus Blaga.

El a mai arătat că, potrivit proiectului de revizuire, Curtea Constituţională nu mai poate ataca nicio hotărâre a Parlamamentului, preşedintele României a rămas o instituţie golită de prerogative şi justiţia primeşte un căpăstru de la majoritatea parlamentară.

Blaga a mai spus că oricine intră în contradicţie cu Parlamentul nu mai are câştig de cauză, poporul nu mai poate apela la referendum şi majoritatea parlamentară poate chema pe orice în faţa Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici