Boc: 2010 va fi anul în care va trebui să facem ceea ce trebuie şi mai puţin ceea ce ne place

Premierul Emil Boc afirmă că se aşteaptă ca anul 2010 să fie mai bun decât 2009, în condiţiile în care speră la o creştere economică de 1,3 la sută, guvernanţii urmând să facă "ceea ce trebuie" şi mai puţin "ceea ce le place".

15 afișări
Imaginea articolului Boc: 2010 va fi anul în care va trebui să facem ceea ce trebuie şi mai puţin ceea ce ne place

Boc: 2010 va fi anul în care va trebui să facem ceea ce trebuie şi mai puţin ceea ce ne place (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Boc a declarat, joi, după ce a vizitat Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cluj, că Guvernul a pregătit o serie de măsuri de relansare economică, începând chiar cu bugetul pe anul viitor.

"Încheiem un an economic extrem de greu, poate cel mai greu din ultimii 60 de ani şi, cu siguranţă, cel mai greu de după Revoluţie. Intrăm într-un an 2010 care, chiar dacă va fi încă dificil, totuşi va fi mai bun decât 2009, pentru că vom avea creştere economică şi împreună, prin muncă, solidaritate, lege şi eliminarea risipei şi prin munca politicienilor, sperăm să ducem România acolo unde toţi românii aşteaptă, unde să aibă acces la demnitate, prosperitate şi la acea zi de mâine fără griji şi cu multă speranţă", a afirmat Emil Boc.

Premierul a precizat că Guvernul va lua, în noul an, o serie de măsuri de relansare economică, începând chiar de la bugetul de stat pe 2010, care este conceput astfel încât să pună accent pe dezvoltare, pe susţinerea investiţiilor şi a locurilor de muncă, în limitele unui deficit de 5,9 la sută.

"Anul 2009 a fost cu un deficit de 7,3 la sută, iar 2010 va fi cu un deficit de 5,9 la sută. Va fi un buget mai mic sub aspectul deficitului şi înseamnă că va trebui să facem economii acolo unde este risipă şi să dăm mai mulţi bani acolo unde ne aduc locuri de muncă, în infrastructură, în investiţii şi în dezvoltarea ţării. Anul 2010 va aduce şi alte măsuri de stimulare a mediului de afaceri, a întreprinderilor, a patronilor care angajează şomeri, astfel încât, fructificând creşterea economică de 1,3 la sută prevăzută în buget, să ne aducă siguranţa locului de muncă şi modernizarea ţării", a spus Boc.

Potrivit acestuia, România nu poate evolua dacă guvernaţii nu fac ceea ce trebuie.

"Anul 2010 va fi anul în care va trebui să facem ceea ce trebuie şi mai puţin ceea ce ne place. Dacă nu luăm măsuri corecte pentru 22 de milioane de români, vom rămâne în continuare o ţară disproporţionată ca dezvoltare, care nu-şi aranjează cum trebuie resursele, care îşi menţine privilegiile, iar orice reducere de personal se va face pe baza standardelor de cost", a precizat prim-ministrul.

Emil Boc a subliniat că îşi doreşte pentru anul 2010 să poată face, împreună cu colegii din Guvern, tot ceea ce îi stă în putinţă pentru ca România să iasă din criza economică şi fiecare român să o ducă mai bine.

În plan personal, premierul a spus că îşi doreşte numai sănătate.

Emil Boc a oferit, joi, pachete cu cadouri de sărbători vârstnicilor internaţi în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cluj-Napoca, precum şi angajaţilor instituţiei. Boc a intrat în fiecare salon şi a stat de vorbă cu asistaţii, le-a urat sănătate şi a primit felicitări din partea acestora pentru că a fost numit, din nou, în fruntea Guvernului.

Pachetele conţin dulciuri, cozonaci, fructe şi sucuri naturale.

Directorul Centrului, Liviu Popa, a declarat că prezenţa lui Emil Boc, la fiecare sărbătoare importantă, reprezintă "un semn de respect şi consideraţie pentru oamenii în vârstă".

În Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Cluj-Napoca sunt internaţi 110 asistaţi.

Premierul a fost însoţit de primarul Sorin Apostu, de viceprimarii Radu Moisin şi Laszlo Attila, precum şi de liderul PDL Cluj, Daniel Buda.

Emil Boc îşi va petrece Revelionul în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, unde va urmări focurile de artificii şi va ciocni un pahar de şampanie cu clujenii. De asemenea, Boc va participa şi la o petrecere organizată de PDL Cluj la o cabană de lângă Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici