Boc a spus miniştrilor că va avea personal o discuţie cu Băsescu pe tema revizuirii Constituţiei

Premierul Emil Boc le–a transmis miniştrilor, în reuniunea informală de luni seara organizată înaintea întâlnirii cu preşedintele Traian Băsescu, că va avea personal o discuţie cu şeful statului privind revizuirea Constituţiei, iar subiectul nu a mai fost abordat în discuţia cu membrii Cabinetului.

57 afișări
Imaginea articolului Boc a spus miniştrilor că va avea personal o discuţie cu Băsescu pe tema revizuirii Constituţiei

Boc a spus miniştrilor că va avea personal o discuţie cu Băsescu pe tema revizuirii Constituţiei (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Premierul a spus miniştrilor încă de la început că va avea personal o discuţie cu Băsescu pe tema revizuirii Constituţiei. În aceste condiţii, subiectul nu a fost abordat la întâlnirea de luni seara şi nici UDMR nu a solicitat o discuţie pe această temă", au relatat agenţiei MEDIAFAX surse participante la reuniune.

Întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii Guvernului, anunţată săptămâna trecută de şeful statului, va avea loc marţi, la ora 14.00, la Palatul Cotroceni.

Surse oficiale au declarat anterior, agenţiei MEDIAFAX, că miniştrii care vor participa la discuţiile de la Cotroceni vor avea, luni seară, o întâlnire pregătitoare cu şeful Guvernului.

Preşedintele declara, lunea trecută, că va cheama Guvernul la consultări, la Cotroceni, menţionând că va discuta despre disponibilizările în sistemul bugetar, pe care nu le-a prea remarcat, şi despre fondurile pentru infrastructură.

Pe de altă parte, preşedintele a adresat Parlamentului şi Guvernului scrisori în care semnalează necesitatea adoptării în regim de urgenţă a Codurilor de procedură penală şi civilă şi a legilor de punere în aplicare a celor patru Coduri juridice.

Preşedinţia a comunicat, luni, că temele de discuţie sunt cheltuielile publice din administraţie, cheltuielile sociale, absorbţia fondurilor de la UE, legislaţia achiziţiilor publice, revizuirea Constituţiei şi descentralizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici